Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

oosterhout (NB), 03-03-2011

Politie pakt passagier op na bedreiging buschauffeur

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteren een 20-jarige inwoner uit Oosterhout aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 10 februari jl. een 55-jarige buschauffeur woordelijk te hebben bedreigd. De verdachte is ingesloten.

De 55-jarige chauffeur meldde zich op 17 februari jl. aan het bureau en vertelde dat hij door een onbekende passagier woordelijk met de dood was bedreigd. De passagier stapte die dag rond 17.30 uur op de Mathildastraat in. Tussen de chauffeur en hem ontstond een
woordenwisseling over de dagkaart die hij toonde. Tijdens de
woordenwisseling uitte de verdachte een woordelijke bedreiging. Nadat hem gesommeerd was de bus te verlaten herhaalde hij nogmaals de bedreiging. De chauffeur drukte vervolgens de noodknop in. Op dat moment verliet de verdachte de bus. Met het opnemen van een aangifte stelde de politie een onderzoek in. Dit onderzoek wees in de richting van de 20-jarige Oosterhouter die met toestemming van het Openbaar Ministerie buiten heterdaad is aangehouden.

Hond buit bij woninginbraak

MADE - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een inbraak in een woning aan de Antwerpsestraat. De inbrekers gingen er van door met een Engelse Stafford genaamd Turbo. De 27-jarige eigenaar en bewoner deed aangifte.

De bewoner hoorde gisteravond, rond 23.00 uur glasgerinkel. Toen hij vanaf de eerste verdieping naar buiten keek zag hij dat twee onbekende mannen de woning, via de achterzijde binnenkwamen. De bewoner meldde dit direct via 112 aan de politie. Tijdens het gesprek vluchtte het tweetal de woning uit. Zijn hond, een Stafford is als buit meegenomen. De daders kwamen de woning binnen door een ruit aan de achterzijde te vernielen.

Bewoonster aangehouden voor brandstichting

DONGEN - De politie heeft vanmorgen een 57-jarige vrouw uit Dongen aangehouden. Ze wordt verdacht van brandstichting. De vrouw die woonachtig is in een instelling in de Heuvelstraat liep na een woordenwisseling met haar begeleiders boos naar haar kamer op de eerste verdieping. Korte tijd later ontdekte een medewerker een brand in haar kamer nadat het brandalarm in werking getreden was. De vrouw had toen de woning al verlaten. Het personeel sloeg alarm waarop de brandweer ter plaatse kwam en het vuur doofde. De bewoonster kon korte tijd later aangehouden worden. Ze is overgebracht naar het bureau.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 03-03-2011 13:45 | © Regio Midden en West Brabant |