Politie Rotterdam Rijnmond

Man verzet zich hevig bij aanhouding

Datum publicatie: 03-03-2011 10:49

Politiemensen van het district Noord hebben in de nacht van woensdag op donderdag hun handen vol gehad bij de aanhouding van een verdachte.

Bij de politiemeldkamer was tegen middernacht een melding binnen gekomen van een lastige klant bij een café aan de Straatweg. Toen de agenten ter plaatse kwamen spraken zij de eigenaar van het café aan en die vertelde dat betrokken klant de zaak was uitgezet maar dat hij voor problemen bleef zorgen. Op dat moment kwam de verdachte aanlopen die duidelijk onder invloed was.

Toen de agenten hem om zijn ID bewijs vroegen, kon hij dat niet tonen. Wel pakte hij een bekeuring die hij eerder die avond had gehad. Met de bekeuring kwam ook een wit poeder uit zijn zak. Hij gaf daarop toe cocaïne te hebben gebruikt.

Hierop is de man, 36 jaar en afkomstig uit Gorinchem, aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Hij verzette zich daarop direct hevig door om zich heen te slaan en te schoppen.

De agenten vroegen assistentie en kregen die van onder andere een collega met een hond. Omdat het verzet van de man niet kon worden gestopt, werd de hond daadwerkelijk ingezet. Ook dit had niet het gewenste resultaat. Tijdens deze schermutseling kreeg een van de politiemensen nog een kopstoot van de verdachte en toen hij uiteindelijk geboeid was, bleef het verzet groot. Onderweg naar een politieauto wist de verdacht nog een agente in het gezicht te schoppen.

Zowel in de politieauto als op het politiebureau ging het hevige verzet van de man door. Een arts die was gewaarschuwd om een verwonding van de verdachte te verzorgen, ondervond dusdanig agressief gedrag dat de man in eerste instantie niet geholpen kon worden.

Later die nacht was de man wat gekalmeerd en gaf hij aan zich weinig van het incident te herinneren behalve dat hij met een hond had gevochten. Hij bood zijn excuses aan en de arts kon de verwonding alsnog verzorgen