Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 3 maart

Alkmaar, 03-03-2011 o 14.30 uur

Geld lenen voor tanken

Tuitjenhorn/Dirkshorn, donderdag 3 maart

De politie waarschuwt inwoners van Tuitjenhorn en Dirkshorn voor een jongeman die met een smoes mensen geld aftroggelt. Een inwoner van Dirkshorn werd hiervan op dinsdag 15 februari de dupe en een inwoner van Tuitjenhorn op dinsdag 22 februari.

De man kwam bij deze mensen aan de deur en vertelde hen getankt te hebben bij een tankstation in Dirkshorn maar niet voldoende geld te hebben voor de tankbeurt. Als onderpand moest hij zijn rijbewijs afgeven en ging in de omgeving geld lenen. De jongen had een vlotte babbel en wist beide inwoners geld afhandig te maken. Hij zei in Dirkshorn te wonen en het geld snel terug te komen brengen. Dit gebeurde echter niet. Bij het betreffende tankstation wist men van niets.

Het gaat om een jonge man van circa 1.80 à 1.85 lang en is tussen de 25 en 28 jaar oud. Hij heeft is blank, heeft een normaal postuur en blond, kort haar. Hij spreekt accentloos Nederlands en droeg een bruine jas met capuchon.

Bent u slachtoffer geworden van de babbeltruc van deze man en heeft u hiervan nog geen melding gedaan? Neemt u dan contact op met de politie in Schagen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Hennepkwekerij aangetroffen

Akersloot, woensdag 2 maart

In een bedrijfsunit aan de Molenlei werd woensdag een hennepkwekerij aangetroffen. In een apart ingerichte ruimte op de begane grond werden 447 planten aangetroffen. De kwekerij was zeer professioneel opgezet. Er was sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeter werd door energiebedrijf Liander in beslag genomen. Een 29-jarige man uit Heerhugowaard werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De kwekerij is inmiddels ontmanteld.

Inbraak woning

Burgerbrug, woensdag 2 maart

Woensdag werd er tussen 17.30 en 20.30 uur ingebroken in een woning aan het Zwanenplein. De daders kwamen binnen door een bovenlicht te forceren. Er werd onder andere apparatuur uit de woning weggenomen.

Heerhugowaard, woensdag 2 maart

In een woning aan de Jan Steenstraat werd woensdag tussen 17.15 en 23.00 uur ingebroken. De daders kwamen binnen door aan de achterzijde van de woning een steen door een keukenraam te gooien. Er werd apparatuur uit de woning weggenomen.

Bovenkarspel, woensdag 2 maart

In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in een woning aan de Graaf Willemstraat. Er werd een raam ingegooid waardoor de daders binnen kwamen. Het hele huis werd doorzocht onbekend is nog wat er weggenomen werd uit de woning.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van een van de bovengenoemde inbraken iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Snelheidscontrole op 50 km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Alkmaar, woensdag 2 maart

Woensdagmiddag werd er van 14.20 tot 14.55 uur gecontroleerd op de Kennemerstraatweg. Er werden in totaal 120 bestuurders gecontroleerd op deze weg waar een maximum snelheid van 50 km/u geldt. Er werden geen overtredingen geconstateerd.

Op de Vondelstraat werd van 15.50 tot 16.40 uur gecontroleerd. Hier passeerden 100 voertuigen de controle. Er waren vier bestuurders in overtreding. Ook op deze weg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 65 km/u.

Autos in brand

Hensbroek, donderdag 3 maart

Donderdagochtend brandde rond 04.45 uur een auto uit op de parkeerplaats van een camping aan de Kerkweg. De auto was niet meer te redden. De brandweer kon geen aanwijzingen vinden voor brandstichting.

Een nacht eerder brandde op dezelfde parkeerplaats al een bestelbus uit. Ook hier kon de brandweer geen oorzaak voor de brand vinden.

Schermerhorn, woensdag 3 maart

Op de Oosterweidestraat brandden in de nacht van dinsdag op woensdag twee autos voor een woning uit. De brand begon inéén vanbeide autos en sloeg daarna over op de auto die ernaast stond. Door de brand raakten ook een schutting en enkele struiken beschadigd.

Scharwoude, woensdag 3 maart

Op een parkeerplaats aan de Zesstedenweg brandde woensdagochtend een auto uit. De brandweer was snel ter plaatse en had de brand snel onder controle. De auto raakte door de brand echter total loss.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die op of in de omgeving van bovengenoemde straten of parkeerplaatsen iets verdachts hebben gezien. Heeft u informatie, dan kunt u contact opnemen met de politie in Stede Broec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Getuigenoproep aanrijding

Zuidschermer, donderdag 3 maart

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die maandag 28 februari rond 17.30 uur plaatsvond op de Zuiddijk. Een 47-jarige fietser uit Koog aan de Zaan stak via de oversteekplaats de rijbaan van de N244 over ter hoogte van de kruising met de N246. Een 45-jarige motorrijder uit Starnmeer die vanuit de richting van Purmerend kwam reed de fietser aan. De fietser werd naar het ziekenhuis overgebracht.

De 47-jarige man stak tegelijk de weg over met een bromfietser en een fietster. Zij moeten de aanrijding gezien hebben. De politie wil graag in contact komen met deze twee specifieke getuigen. Ook andere mensen die informatie hebben over deze aanrijding worden verozht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Bedreiging

Heerhugowaard, donderdag 3 maart

Een 35-jarige man uit Alkmaar is donderdagochtend rond 10.30 uur in de woning van aangehouden in de woning van zijn vriendin. De man had zijn vriendin woensdagochtend en donderdagochtend meerdere malen met de dood bedreigd. De vrouw vluchtte donderdagochtend uit de woning en belde de politie. Deze hield de man aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.