Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


RET past tramdienstregeling rond spoorverzakking aan De RET heeft de tramdienstregeling tussen Schiedam en Rotterdam aangepast. Rover drong aan op aanpassing nadat de RET een nooddienstregeling instelde als gevolg van een verzakking van het tramspoor in Schiedam. Door de aanpassing rijden twee tramlijnen, lijn 21 en 23, tijdens stillere uren niet meer vlak achter elkaar.

Door een spoorverzakking in Schiedam kan tram 21 het eindpunt Harreweg niet bereiken. Rover was niet gelukkig met de nooddienstregeling die RET instelde rond de stremming. Volgens de reizigersvereniging werden te veel reizigers getroffen door de slechte afstemming tussen tram 21 en 23 in de avonden en weekenden. Op zaterdag zouden de trams in één richting vlak achter elkaar rijden, waardoor er in plaats van elke 7 a 8 minuten maar elke 15 minuten een tram langs zou komen. Na commentaar van Rover heeft RET dit probleem nu verholpen.

De wens van Rover om lijn 21 (tijdens stillere uren) door te laten rijden naar Vlaardingen is helaas niet gehonoreerd. Wel heeft de RET de informatievoorziening verbeterd door middel van een kaartje met de route en een duidelijke dienstregeling van de pendelbus. Pagina geplaatst: 3 maart 2011