Vakcentrum Levensmiddelen


03 maart 2011
---

CPE gaat in hoger beroep tegen uitspraak ei-controle

Eind vorig jaar heeft de Rechtbank Utrecht, na meer dan twee en een half jaar protesteren, het Vakcentrum in het gelijk gesteld voor de wijze waarop supermarkten heffingen moeten betalen voor ei-controles. Het Controlebureau voor Pluimvee, Eieren en Eiproducten (CPE) gaat nu in hoger beroep tegen deze uitspraak. Wanneer het hoger beroep dient, is nog onduidelijk.

Voor de vijftig ondernemers namens wie het Vakcentrum bezwaar heeft gemaakt verandert er door het hoger beroep niets. Er wordt naar deze groep geen rekening verzonden.
Er is door het Vakcentrum ook nagedacht over de vraag hoe om te gaan met ondernemers die de rekening reeds hebben voldaan. Besloten is om het hoger beroep af te wachten. Afhankelijk van de uitkomst van het hoger beroep zal het Vakcentrum namens al haar leden, die de rekening hebben betaald, een claim indienen. Hierover zal dan weer een (juridische) discussie volgen met het CPE.

Passende reactie
Opvallend is dat het CPE naast het hoger beroep ook besloten heeft om door te gaan met het uitvoeren van `controles' en het versturen van beschikkingen. Wanneer u geconfronteerd wordt met een nieuwe beschikking (`rekening') vernemen wij dat graag. Wij kunnen dan voor u opnieuw een passende reactie verzorgen.

Toekomst
Overigens gaat in de nabije toekomst de complete controle systematiek op de schop. Zoals het er nu naar uitziet worden dan alleen die winkels gecontroleerd waar iets mis is. Dit is een positief uitvloeisel van onze discussie met het CPE, waarvan de complete branche zal profiteren.