Dienstenbond CNV

Nieuws

2 maart 2011

Leden bij trainingscentrum Wereldomroep wijzen eindbod directie unaniem af

Onlangs heeft CNV Media haar leden bij het Trainings Centrum van de Wereldomroep (RNTC)geraadpleegd over het van werkgeverszijde gestelde eindbod. De uitslag is duidelijk: de leden hebben het bod unaniem van de hand gewezen.

Deze uitslag komt niet voort uit onvrede over de voorgenomen fusie van RNTC met Press Now and Free Voice. De medewerkers van het RNTC zijn daarover nog steeds positief gestemd, en zelfs bereid tot een (beperkte) versobering van hun arbeidsvoorwaarden ten bate van de nieuwe organisatie. Het onlangs door de werkgever gestelde eindbod is echter beneden de maat. Het biedt te weinig compensatie voor het verlies van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en te weinig garanties voor een gezonde loonontwikkeling in de toekomst.

Eerder stelde de directie dat, indien het eindbod niet zou worden geaccepteerd, de fusie van de baan is. Wat CNV Media en haar leden betreft is dit geen noodzakelijke conclusie. Wij zijn te allen tijde bereid om het overleg te heropenen om tot een oplossing te komen die voor alle partijen acceptabel is.

Daarbij zijn de volgende punten van belang:

* Loonontwikkeling is onmogelijk als de lonen bevroren zijn. Enkel de persoonlijke toeslag dient bevroren te worden; het basisloon moet geïndexeerd worden;

* De overgang van een 36- naar een 38-urige werkweek kan niet eenmalig afgekocht worden. Dit is een structurele wijziging die dus ook structureel gecompenseerd dient te worden;
* Het voornemen de afkoopsom contant te maken is de medewerkers een slag in het gezicht. Dit voorstel dient geen enkel doel en moet van tafel;

* "Inflatiecorrectie en loonontwikkeling naar redelijkheid en billijkheid" is een te vage afspraak; beter zou zijn om een duidelijke keuze te maken een norm-cao te volgen zodat de medewerkers uitzicht houden op een gezonde loonontwikkeling.

Het initiatief ligt nu bij de directie... Wij houden u op de hoogte!

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@cnvdibo.nl.