Gemeente Haaren


Tracébesluit A2 's-Hertogenbosch-Eindhoven verbeterd door inspraak

snelweg

Komende maanden worden aanvullende wensen uit de inspraakreacties verwerkt in het Tracébesluit A2 's-Hertogenbosch - Eindhoven. Rijkswaterstaat besluit tot deze kwaliteitsverbetering om zo samen met belanghebbenden tot een beter Tracébesluit te komen. Het Tracébesluit verschijnt daardoor in de tweede helft van 2011 in plaats van maart 2011. Voor de planning heeft dit geen gevolgen. De verbrede weg wordt gefaseerd in gebruik genomen medio 2012/2013.

De A2 tussen 's-Hertogenbosch en Eindhoven wordt verbreed van 2x2 naar 2x3 rijstroken. Dit is nodig omdat de doorstroming bij 's-Hertogenbosch en Eindhoven sterk verbeterd is na de verbreding van de Rondweg 's-Hertogenbosch en de Randweg Eindhoven. Om te voorkomen dat het verkeer vervolgens tussen de steden vast komt te staan, is verbreding van dit weggedeelte noodzakelijk.

Op het Ontwerp Tracébesluit zijn 754 reacties binnengekomen. Ook heeft Rijkswaterstaat, vooruitlopend op de formele inspraak, in het voorjaar van 2010 een visie op de inpassing van geluidwerende voorzieningen voorgelegd aan omwonenden. Uit beide inspraakronden zijn veel ideeën gekomen die Rijkswaterstaat wil meenemen in het definitieve besluit. Dit leidt uiteindelijk tot een beter besluit waarin nog meer dan in het Ontwerp Tracébesluit rekening wordt gehouden met alle belangen. Door het verwerken van de ideeën verschijnt het Tracébesluit in de tweede helft van 2011, in plaats van maart 2011.

De belangrijkste verbeteringen liggen op het terrein van de geluidwerende voorzieningen. Rijkswaterstaat en de betrokken gemeenten leggen hier de komende maanden de laatste hand aan. Details worden bekendgemaakt zodra Rijkswaterstaat en de gemeenten overeenstemming hebben bereikt.

Planning

Rijkswaterstaat verwacht nog steeds de weg gefaseerd in gebruik te kunnen nemen medio 2012/2013. De planning ziet er als volgt uit:


· Publicatie Tracébesluit: tweede helft 2011


· Start werkzaamheden: eind 2011


· Alle werkzaamheden gereed: medio 2013