Politie Rotterdam Rijnmond

Minderjarige straatrovers op heterdaad aangehouden

Datum publicatie: 03-03-2011 15:15

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag drie jongens van 15, 16 en 17 jaar oud aangehouden op verdenking van het plegen van meerdere gewelddadige straatroven.

Dinsdagavond rond elf uur kreeg de politie een melding van een beroving op het IJsvogelpad in het Schollebos in Capelle aan den IJssel. Vier jongens werden, onder bedreiging van een mes, een boksbeugel en een luchtdrukwapen, door drie verdachten gedwongen hun telefoons af te staan. De jongens gaven hun telefoon niet en vluchtten. Daarbij werden ze beschoten door een van de verdachten. Een van de slachtoffers werd geraakt en raakte lichtgewond aan zijn been. De verdachten gingen er vervolgens op de fiets vandoor. De slachtoffers waarschuwden de politie en gaven een goed signalement van de verdachten door.

Agenten kwamen direct ter plaatse en troffen op het fietspad in het Schollebos drie jongens die aan het signalement voldeden. De jongens werden staande gehouden en gefouilleerd. Daarbij werden een mes, een boksbeugel en een luchtdrukwapen aangetroffen. De jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De politie had het vermoeden dat de verdachten met nog meer straatroven in verband konden worden gebracht. Op 12 februari vond aan de Bertrand Russelplaats namelijk een soortgelijke straatroof plaats. Ook toen werden twee jongens op een gewelddadige manier gedwongen hun spullen af te staan. Een week later, op 19 februari, gebeurde hetzelfde bij vijf jongens in het Schollebos.

De verdachten werden over de drie betreffende zaken gehoord. Ze legden bekennende verklaringen af. De jongens, afkomstig uit Rotterdam, zijn in verzekering gesteld. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie denkt met de aanhoudingen drie gewelddadige straatroven te hebben opgelost.