Gemeente Twenterand


Plaatselijke Groep LEADER West Twente adviseert positief over drie projectaanvragen

LEADER

De plaatselijke groep LEADER West Twente brengt een positief advies uit over de projecten "Memory", "Groen Educatief Centrum" en "De Rusluie in zicht" aan Gedeputeerde Staten van Overijssel.

Deze projecten kunnen definitief van start gaan als Gedeputeerde Staten van Overijssel het positieve advies van deze Plaatselijke Groep (PG) overneemt in een positief besluit.

Projecten "Memory", "Groen Educatief Centrum" en "De Rusluie in zicht" De drie projecten zijn beoordeeld op meerdere criteria zoals vernieuwend karakter, samenwerking, draagvlak in het gebied, van onderop tot stand gekomen.
Het project "Memory" betreft een aanvraag van de Stichting Internationaal Oorlogsmuseum te Nijverdal om het museum in Nijverdal op te waarderen naar een plek waar huidige en toekomstige (en vooral jeugdige) generaties de Tweede Wereldoorlog kunnen beleven.

Het project "Groen Educatief Centrum" is een samenwerkingsverband tussen de Publieksterrenwacht Hellendoorn, het Centrum voor Natuur- en Milieu-Educatie (CNME) en het Instituut voor Natuur en Milieu en zal worden gevestigd in het te verbouwen bezoekerscentrum van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Deze partijen willen door middel van informatie en beleving bereiken dat bewondering en bewustwording ontstaat over de planeet, de
natuur en het milieu.

Het project "De Rusluie in zicht" is een project dat zich richt op de herinrichting en herpositionering van het Museum Oud Vriezenveen rondom het unieke verhaal van de Rusluie, een groep Vriezenveense kooplui die in de 18e en 19e eeuw hun waar in Sint Petersburg konden verkopen.

Voor meer informatie
LEADER is een Europees subsidieprogramma dat zich richt op vernieuwing van het landelijk gebied. De projectinitiatieven worden beoordeeld door de Plaatselijke Groep LEADER West Twente bestaande uit vertegenwoordigers van de vier deelnemende gemeentes Wierden, Rijssen-Holten, Hellendoorn en Twenterand.

Wordt een project uiteindelijk gehonoreerd door Gedeputeerde Staten, dan wordt de financiële bijdrage gefinancierd door LEADER (Europa), de provincie Overijssel en de vier deelnemende gemeentes. Zo wordt de samenwerking binnen dit programma nog eens onderstreept.

LEADER gaat verder dan subsidiëren: ze denkt mee en adviseert initiatiefnemers over de manier waarop plannen uitgevoerd kunnen worden.
Meer informatie over LEADER is onder meer te vinden via deze link of via www.europaloket.nl.