Belgische Federale Overheid

Een nieuwe website voor de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis

Datum: 03 maart 2011

De Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis hebben zopas hun nieuwe portaalsite online gezet: www.kmkg.be. In enkele muisklikken krijgt u toegang tot de tentoonstellingen, de activiteiten en de praktische informatie maar ook tot de collecties van de vier musea. Die vier musea hebben ook hun eigen website en websiteadres:

* Jubelparkmuseum: www.jubelparkmuseum.be
* Musea van het Verre Oosten: www.museavanhetverreoosten.be
* Hallepoort: www.hallepoort.be

* Muziekinstrumentenmuseum: www.mim.be.

U kunt tal van foto's van kunstwerken vergroten, zodat alle details duidelijk worden. Video's en documenten zijn downloadbaar en maken de nieuwe portaalsite veel dynamischer.

Toegang tot de onlinecatalogus

Met de portaalsite krijgt u ook toegang tot de onlinecatalogus Carmentis. Daarop staan al ongeveer 15 000 objecten met foto en praktische gegevens. U kunt de volgende verzamelingen al raadplegen: Egypte, Fotografie en film, Iran, Muziekinstrumenten, Nabije Oosten, Oceanië en Paardenrijtuigen. Naargelang de verdere digitalisering vordert, zullen ook de andere verzamelingen online worden geplaatst. In mei zult u er de verzamelingen Art nouveau, Preciosa, Meubilair en Merovingers kunnen ontdekken.

Elke maand wordt bovendien één kunstwerk van de KMKG-collecties in de kijker geplaatst op de onthaalpagina.

De bedoeling van deze nieuwe portaalsite is u de rijkdom van de verzamelingen van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis te laten ontdekken en u aan te zetten om het museum te bezoeken.

Raadpleeg de website van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis