Waterschap Rivierenland


Olie veroorzaakt verontreiniging in sloot Kerkwijk

Publicatiedatum : 3 maart 2011

Op dinsdag 28 februari heeft Waterschap Rivierenland een verontreiniging ontdekt in een sloot in Kerkwijk. Het water is over een lengte van 140 meter verontreinigd door olie. Het waterschap heeft de sloot aan twee kanten afgedamd en het water weggepompt. De verontreiniging is vermoedelijk veroorzaakt door menselijk handelen. De dader heeft zich echter nog niet gemeld.

De olieverontreiniging heeft plaatsgevonden aan de Sarskampseweg in Kerkwijk, ter hoogte van een kassencomplex. Nadat het waterschap de verontreiniging heeft ontdekt, zijn er eerst zogenoemde oliebooms geplaatst. Hiermee kan de olieverontreiniging worden ingesloten. Later is de sloot afgedamd en leeggepompt.

Dader onbekend

Omdat de dader niet bekend is, en het belangrijk was om snel te handelen, heeft het waterschap spoedbestuursdwang toegepast. Zo kunnen de kosten van de schoonmaakwerkzaamheden op de dader verhaald worden zodra deze bekend is. Heeft u iets gezien dat het waterschap kan helpen om de dader te vinden, neemt u dan contact op met de afdeling Handhaving van Waterschap Rivierenland, tel (0344) 649 410. Ook kunt u informatie doorgeven aan Meld Misdaad Anoniem, tel (0800) 7000.