Rochdale


03 maart 2011
Attie Tetelepta uit Amsterdam Zuidoost âHuurder van het jaar 2010â

Attie Tetelepta uit Amsterdam Zuidoost is door een onafhankelijke en deskundige jury gekozen tot huurder van het jaar 2010 van Woningstichting Rochdale. Dat houdt in dat zij een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan een veilige, schone en gezonde leefomgeving in de buurt waar zij woont.

De prijs is uitgereikt op 3 maart in restaurant Etoile vanhet Planetarium in Amsterdam. Er waren inspirerende toespraken van Hester van Buren, lid van de Raad van Bestuur van Rochdale en wethouder Freek Ossel. Hij wist de spanning goed op te voeren tot het verlossende moment. Het juryrapport sprak voor zich: Tetelepta is bij uitstek een prettige buurtbewoonster met een groot gevoel van sociale verantwoordelijkheid.
Overige winnaars
Op de tweede plaats eindigde Eliza Naber uit Bos en Lommer en Tonny Reijs uit Amsterdam Oost werd derde. Attie Tetelepta relativeerde meteen haar bekroning. "Eigenlijk zou dit de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Je moet zelf verantwoordelijkheid nemen en anderen inspireren om zodoende samen tot een leefbare en mooie omgeving te komen waarin het prettig wonen is."

Leefbare wijken
Vanwege het succes organiseert Rochdale deze verkiezing nu voor de derde keer met als doel het krijgen van leefbare wijken waarin veel verschillende mensen op een prettige manier kunnen samenleven. De gedachte erachter: door anderen op een positieve manier te inspireren, krijg je deze leefbare wijken. Goed voorbeeld doet goed volgen. De enige vereiste is dat de persoon die wordt aangemeld voor de verkiezing bij Rochdale huurt. Elizabeth (Bep) Wildbret uit Westerpark was vorig jaar de gelukkige winnaar.

Buurtbewoners
Behalve de drie prijswinnaars waren dit jaar genomineerd: Age Jongsma woonachtig in de Staats-liedenbuurt, Ans van der Zeyden en Peter Nolting uit Amsterdam Noord, Wil en Jan Paardekoper en Frans v.d. Kuyl uit Landsmeer, Judtih Tankink uit Bos en Lommer, Elma Aalders uit A'dam Zuidoost.

Vakjury
De vakjury bestaat uit vier leden: Mavis Carrilho, zwarte zakenvrouw van het jaar 2005 en partner bij De Galan en Voigt; Malica Al Fahmi, directeur Bureau voor Maatschappelijke Ontwikkeling; Freek Ossel, wethouder Wonen & Wijken, Armoedebeleid, Openbare Ruimte en Groen, Programma Maatschappelijke Investeringen, Koers Nieuw West, Zeehaven en Westpoort; Karel van der Toorn, voorzitter van het College van Bestuur van de Universtiteit/ Hogeschool van Amsterdam.