Politie Groningen

Beloning voor gouden tip moordonderzoek Wildervank

Wildervank, 03-03-2011 o De Hoofdofficier van Justitie in Groningen looft een beloning van 10.000 euro uit, voor de tip die rechtstreeks leidt tot aanhouding van de dader van de moord op de 41-jarige Derk Kiers uit Wildervank. Het Openbaar Ministerie hoopt hiermee een extra impuls te geven om het onderzoeksteam van de politie aan meer essentiële informatie te helpen.

De politie heeft contact gehad met een aantal mensen uit de sociale omgeving van Derk Kiers. Sommigen weigeren met de politie te spreken. De oorzaak hiervoor is onduidelijk, maar mogelijk trekt een beloning deze mensen over de streep.

Ook heeft de politie het idee nog niet met alle mensen gesproken te hebben, die regelmatig contact hadden met Derk. Zo is uit verklaringen duidelijk geworden dat Derk kort voor zijn overlijden de bovenverdieping van zijn huis aan het opruimen was. Het was de bedoeling dat er iemand bij hem zou komen in wonen. Wie dat is, is nog onduidelijk.

Uit het politieonderzoek is inmiddels duidelijk geworden dat Derk Kiers tussen 1 en 3 januari om het leven is gebracht. In de nacht van 1 op 2 januari hebben getuigen nog een ruzie achter de woning van het slachtoffer waargenomen. Toen zijn verschillende personen achter de woning gezien. Er was sprake van onenigheid. De personen zijn vervolgens de woning binnen gegaan. De identiteit van deze personen is nog onbekend. De politie wil graag weten om welke personen het hier gaat en wat zich precies heeft afgespeeld.

De dood van Derk Kiers heeft grote impact in Wildervank. Justitie en politie zetten alles in het werk om deze zaak op te lossen.

Tips

Heeft u meer informatie over de moord op Derk Kiers, neemt u dan contact op met Regiopolitie Groningen. Dat kan op verschillende manieren:


- via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)


- via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (gratis)


- via e-mailtgotips@groningen.politie.nl


- via een Direct Message in Twitter @voorlichter
(www.twitter.com/voorlichter)

Kijk voor alle informatie over deze zaak in het nieuwsdossier Moordzaak Wildervank.


Noot voor de redactie (