Ingezonden persbericht


Persbericht, Leiden 3 maart 2011

Cultuurnetwerk Primair Onderwijs Leiden van start

Woensdag 2 maart is de eerste bijeenkomst van het Cultuurnetwerk Primair Onderwijs Leiden feestelijk van start gegaan. Cultuurmakelaar Erica Haffmans verwelkomde vijftig medewerkers uit het basisonderwijs en de culturele sector. Doel van dit initiatief, opgezet door Museumgroep Leiden en BplusC, is om de samenwerking tussen de cultuursector en het basisonderwijs in Leiden een extra impuls te geven.

De deelnemers lieten zich inspireren door workshops en spraken over wat zij de leerlingen willen meegeven op cultureel gebied. Ook werd de cursus Interne Coördinator Cultuureducatie voor Leiden gepresenteerd. Deze cursus, ontwikkeld in samenwerking met Hogeschool Leiden, vergroot de deskundigheid in het basisonderwijs en de culturele sector met betrekking tot cultuureducatie.

Cultuurnetwerk organiseert twee bijeenkomsten per jaar voor basisscholen en culturele instellingen. Daarnaast is er een digitaal netwerk via LinkedIn opgezet waar leden elkaar het hele jaar door op de hoogte houden van nieuws, tips, activiteiten en lesideeën. Zowel basisscholen als culturele instellingen kunnen hier informatie vinden en aanleveren.

Enthousiast geworden? Iedereen die kunst en cultuur voor kinderen een warm hart toedraagt kan contact opnemen met cultuurnetwerkleiden@gmail.com. __________________________________________________________________________