Ingezonden persbericht


fotografie Kövágó Nagy Imre

Wa(h)rEsGelogen van Bollwerk krijgt lovende kritieken in de pers. Deze dansvoorstelling van Andrea Boll (ex-Hans Hof Ensemble) is voorlopig voor het laatst nog te zien in het Grand Theatre Groningen en het Melkweg Theater Amsterdam.

Wa(h)rEsGelogen is een dansvoorstelling over de gekleurde interpretatie en persoonlijke perceptie van beelden. Met composities van cellist en componist Ernst Reijseger. Wa(h)rEsGelogen is language no problem.

Wa(h)rEsGelogen in de pers
****de Volkskrant: (...) de aansprekende puurheid van Wa(h)rEsGelogen. cultuurbewust.nl: Wa(h)rEsGelogen is een krachtige, serene dansvoorstelling. cjp.nl: Op alle fronten knap werk dat gezien moet worden. tanckritika.hu: Het beeld, de muziek en de inhoud is net als de dans zelf: op hoog niveau en adequaat.

Wah(h)rEsGelogen is een voorstelling van Bollwerk in coproductie met het Hongaarse Mu Terminal, Mu Theater, Korzo Producties, Theater de Regentes, Grand Theatre Groningen en wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, Hungarian Ministry of national resources en Nemzeti Kulturális Alap.

Per 1 mei is Andrea Boll benoemd tot de nieuwe artistiek leider van Tanzhaus Zürich, Zwitserland - een expertisecentrum voor hedendaagse dans: productiehuis, trainingscentrum, performanceruimte, informatiecentrum en ontmoetingsplek.

bollwerkweb.nl, weblog.bollwerkweb.nl, facebook.com/bollwerk.dansgezelschap

tournee 2011
do 3 mrt 20.30u Grand Theatre Groningen grandtheatregroningen.nl wo 9 mrt 20.15u Cultuurcentrum de Werft Geel, België dewerft.be do 10 mrt 20.30u Melkweg Theater Amsterdam melkweg.nl vr 11 mrt 20.30u Melkweg Theater Amsterdam melkweg.nl za 12 mrt 20.30u Melkweg Theater Amsterdam melkweg.nl zo 13 mrt 20.30u Melkweg Theater Amsterdam melkweg.nl