Ingezonden persbericht

PvdA kiest Finalist als IT partner

Rotterdam, 3 maart 2011 - De Partij van de Arbeid (PvdA) heeft Finalist IT Group als partner gekozen voor het realiseren en beheren van haar webapplicaties. De start van de samenwerking is ingeluid met het door Finalist recent gerealiseerde extranet. De PvdA maakt daarmee een bewuste keuze voor open source oplossingen.

"Finalist is een partner die creatief meedenkt en onze ideeën vertaalt naar praktische oplossingen. Ze hebben ons geleerd te werken met de agile-methode Scrum, waardoor we oplossingen krijgen die waardevol zijn voor onze organisatie, binnen de gestelde tijd en kosten," zegt Paul Hoogland, adjunct directeur bij de PvdA. Scrum is een methode binnen de projectmethodiek agile, waarin softwareontwikkelingsprojecten worden opgeknipt in kleinere deelprojecten. Dit maakt de methode sneller en flexibeler dan traditionele ontwikkelingsmethoden, waarbij het project vooraf van begin tot eind vastligt.

Vernieuwd extranet
Finalist realiseerde onlangs het vernieuwde extranet en zorgde dat het ledenadministratiesysteem van de PvdA werd ontsloten. Het extranet is het verzamelpunt voor de 65.000 leden en belangstellenden van de PvdA. Finalist ontfermt zich niet alleen over het extranet, maar zal het totale landschap van webapplicaties van de PvdA gaan beheren. "Wederzijds vertrouwen en transparantie maken het mogelijk zeer efficiënt te opereren met betrekking tot de webapplicaties," aldus Okke van 't Verlaat, technisch directeur bij Finalist. "Intussen is er een klimaat ontstaan waarbij je niet meer kan spreken over een klant-leverancier verhouding, maar een klimaat waarin je als partners samen resultaat wilt boeken."

Bewust open source
De PvdA kiest bewust voor de inzet van open source oplossingen. Vanuit ideologisch en kostenoogpunt is dit een logische keuze. Het extranet is met open source oplossing Liferay gerealiseerd, een geavanceerde oplossing die wereldwijd steeds meer wordt ingezet. Finalist verzorgd al geruime tijd maatwerk IT-oplossingen op basis van open source.

Over Finalist
Finalist ondersteunt en begeleidt sinds 1988 organisaties met ICT-consultancy, implementatieprojecten en applicatiebeheer. Het bedrijf is gespecialiseerd in open source, open standaarden en de programmeertalen Java, PHP en Ruby. Finalist creëert begrip, inzicht en openheid tussen organisaties en hun belangengroepen. De ICT-producten en diensten van Finalist maken een intensere samenwerking mogelijk. Dit doet het bedrijf door middel van drie specialismen: Enterprise Content Management, Data Visualisatie en Applicatie-integratie en -ontwikkeling. Dankzij de ruime ervaring en passie voor softwareontwikkeling heeft Finalist kennis van de nieuwste technologie en kan het deze met een duidelijke visie snel en zorgvuldig inzetten. In Nederland werkt Finalist met 65 medewerkers, verdeeld over kantoren in Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. Kijk voor meer informatie op www.finalist.nl.