Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kwik-Fit verkocht aan ITOCHU

Japans handelsbedrijf koopt Kwik-Fit Groep voor £637 miljoen

Harderwijk, 3 maart 2011 - Kwik-Fit heeft bekendgemaakt dat zij is verkocht aan de ITOCHU Corporation. De huidige eigenaars van Kwik-Fit, private equity PAI Partners, hebben daar een overeenkomst over bereikt met het Japanse ITOCHU. Het Japanse bedrijf, met een omzet van £25 miljard en vestigingen in 74 landen, is een van de grootste Japanse handelsbedrijven met belangen in banden, textiel, machines, luchtvaart, elektronica en energie.

Sterke combinatie

De verkoop stelt Kwik-Fit in staat om haar strategie de komende jaren verder uit te rollen. De focus zal liggen op het aanbieden van compleet auto-onderhoud waarbij verdere uitbreiding van het productportfolio, kwaliteit en toegankelijkheid centraal staan. De combinatie met ITOCHU brengt Kwik-Fit financiële kracht en stabiliteit. ITOCHU is onafhankelijk, heeft een lange termijn visie, is gefocust op resultaat en zal zoeken naar de voordelen van gebundelde krachten. Martin Post, algemeen directeur van Kwik-Fit Nederland: "Wij zijn erg blij met de overname. Het biedt ons perspectief voor de toekomst en voor verdere groei van de Kwik-Fit Groep in Europa en in Nederland. Er ligt voor ons nog veel ruimte in de onderhoudsmarkt die wij volledig gaan benutten. Wij willen een voorbeeldketen worden in auto-onderhoud."

Historie Kwik-Fit

Kwik-Fit is in 1971 opgericht in Schotland als fastfitter in banden en uitlaten. Met de snelserviceformule werd Kwik-Fit binnen enkele jaren marktleider. Kwik-Fit breidde vervolgens uit in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Oprichter Tom Farmer verkocht zijn bedrijf in 1999 aan Ford Motor Company voor ruim een miljard pond. In 2002 verkocht Ford Kwik-Fit aan CVC Capital Partners en in 2005 kwam het bezit van Kwik-Fit in handen van het Franse PAI Partners. PAI verkocht al eerder de Duitse tak alsmede het verzekeringsbedrijf van Kwik-Fit. Onder PAI ontwikkelde Kwik-Fit nieuwe productgroepen en diensten waaronder grote onderhoudsbeurten voor vaste prijzen, autoruitservice, aircoservice en autodiagnose. Reeds enkele maanden was bekend dat PAI Kwik-Fit Groep in de etalage had gezet.

Over Kwik-Fit

Veertig jaar na de oprichting is Kwik-Fit uitgegroeid tot de grootste autoserviceketen van Europa met 2.300 servicepunten en 11.000 medewerkers. Alle activiteiten in Nederland worden aangestuurd vanuit het Centraal Kantoor in Harderwijk, een onderdeel van de holding Kwik-Fit Europe B.V. Nederland telt momenteel 180 Kwik-Fit vestigingen en dit aantal neemt nog steeds toe. In het Verenigd Koninkrijk wordt eveneens gewerkt onder de naam Kwik-Fit. In Frankrijk opereren de vestigingen onder de naam Speedy. Voor meer informatie zie www.kwik-fit.nl