Ingezonden persbericht


NIEUWSBERICHT

Rijkswaterstaat verlengt overeenkomsten met contractwaarde van 3,25 miljoen euro

Cofely versterkt positie in verkeersmanagement Nederland

Bunnik, 3 maart 2011 - Cofely handhaaft haar positie in het totale verkeermanagement in Nederland dankzij de verlenging van twee belangrijke overeenkomsten. Zo gaat Rijkswaterstaat opnieuw met Cofely in zee voor het onderhoud en beheer van de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat in noord en noordoost Nederland. Bovendien is het contract voor het dynamische verkeersmanagement van Rijkswaterstaat in noord- en oost-Nederland en Noord-Brabant verlengd. Deze overeenkomsten vertegenwoordigen een contractwaarde van in totaal 3,25 miljoen euro.

Dankzij deze nieuwe overeenkomsten versterkt Cofely haar positie in het verkeersmanagement van Nederland. Cofely Energy & Infra heeft een lange staat van dienst in dit segment. Zo is zij verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van drie van de vijf verkeerscentrales in Nederland. Ook ondersteunt zij het dynamische verkeersmanagement in drie van de vijf verkeersmanagementregio's die ons land telt.

Goede doorstroming en grotere veiligheid
Verkeerscentrales en dynamisch verkeersmanagement zijn cruciaal voor een goede doorstroming van het verkeer en de veiligheid op de wegen. Naast de eerder genoemde opdrachten heeft Cofely Energy & Infra op dit moment een tienjarige overeenkomst voor het onderhoud van de verkeersmanagementcentrale van Rijkswaterstaat in Zuidwest-Nederland. Ook is zij in opdracht van Rijkswaterstaat betrokken bij de nieuwbouw van de verkeerscentrale in Utrecht waarvan de oplevering naar verwachting in april 2011 plaatsvindt.

***

COFELY, onderdeel van GDF Suez
Cofely is Europees marktleider op het gebied van duurzame technologische oplossingen voor energie en milieu. Zij ontwerpt en implementeert oplossingen waarmee bedrijven en publieke organisaties de performance van installaties en het energiegebruik in bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren en milieueffecten tot een minimum beperken. Cofely biedt een unieke combinatie van expertise op verschillende terreinen. Van het ontwerp, de installatie en het beheer van lokale en hernieuwbare energie-oplossingen tot de operationele levering van geïntegreerde voorzieningen en services.

Cofely is het belangrijkste merk van GDF Suez Energy Services - één van de zes business units van GDF Suez - dat circa 77.000 medewerkers telt en een omzet van 13,6 miljard euro realiseert. In Nederland telt Cofely circa 7.000 medewerkers en behaalde een omzet van 1,1 miljard euro in 2009.

GDF Suez is één van de grootste energieleveranciers ter wereld. Haar dienstverlening omvat de volledige energieketen van elektriciteit en aardgas. De Groep heeft wereldwijd ruim 200.000 mensen in dienst en behaalde in 2009 een omzet van 79,9 miljard euro.



Ingezonden persbericht