Duurzaam werken verhoogt omzet en verlaagt kosten


Film So Right So Smart tijdens ‘7 Days of Inspiration’ op 3 maart in Rotterdam

Rotterdam, 20110302 -- “Ondernemers moeten zorgen voor behoeften van huidige klanten, zonder de behoeften van toekomstige klanten te schaden.” Dat zegt Ray Anderson, oprichter van InterfaceFLOR, de grootste producent van tegeltapijt ter wereld. Onder zijn leiding maakte het bedrijf een omslag naar duurzaam werken. “38 jaar lang heb ik het fout gedaan”, zegt Anderson. “Nu wil ik niet langer stelen van de toekomst van mijn kleinkinderen.” Deze woorden van Anderson komen uit de film So Right So Smart, die in 2009 over hem is gemaakt. De film wordt vertoond op donderdag 3 maart, tijdens de manifestatie ‘7 days of inspiration’.

De film wordt vertoond op donderdag 3 maart, tijdens de manifestatie ‘7 days of inspiration’. De vertoning in Rotterdam gebeurt in aanwezigheid van milieuexperts en ondernemers in de bouw- en installatiesector. De avond wordt afgesloten door Alexandra van Huffelen, wethouder Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte van de gemeente Rotterdam.


Het moet niet, het kan
Doel van de avond is ondernemers te laten zien dat duurzaam werken niet ‘moet’ (wettelijk of moreel), maar dat het juist kansen biedt in economisch en ecologisch opzicht. Met simpele adviezen, quick wins en praktische tips kunnen belangrijke stappen vooruit worden gezet.


Het initiatief voor de vertoning komt vanuit ‘7 days of inspiration’, een manifestatie die Nederland in de week van 28 februari tot 6 maart een inspiratiedouche geeft. Dit gebeurt vanuit ‘sociale overwaarde’, dat wil zeggen: zonder financieel gewin door het bundelen van inzet en talent van talloze vrijwilligers.


Meer ‘flow’
7di omvat 32 initiatieven in 14 steden met zes thema’s: onderwijs, zorg, werk, duurzaamheid, versimpelen en voeding. Enkele voorbeelden van projecten zijn: het brengen van ‘flow’ in een schoolklas, een verwendag voor mantelzorgers, een passiedag voor werkzoekenden en een levende waslijn op het Scheffersplein in Dordrecht. Allen projecten staan beschreven op www.7di.nl.


De film So Right So Smart maakt deel uit van het thema duurzaamheid en wordt op 3 maart gelijktijdig vertoond in Amsterdam, Den Haag, Enschede, Groningen, Lelystad, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. Toonaangevende sprekers zullen ondernemers op deze avond inspireren. Zoals: Duncan Stutterheim (oprichter ID&T), Udo Waltman (directeur Search), Ronald Ligtenberg (oprichter Stichting Skyway), Martijn Hunteler (mede-eigenaar GreenFox), Huibrecht Bos (algemeen directeur MoveNext-Latus), Jan van Betten (oprichter Nudge) en Marc Cornelissen (inspirator op het gebied van leiderschap, samenwerking en duurzaamheid). Alle sprekers zullen op 3 maart belangeloos hun bijdrage leveren.


Programma
In de meeste steden zitten de zalen vol en is aanmelding niet meer mogelijk. Voor de pers wordt graag plaats gemaakt, ook in Rotterdam. Het programma in de verschillende steden is te vinden op de website: www.deduurzameverbinding.nl (inclusief profielen van sprekers). Het Rotterdamse programma staat op http://www.deduurzameverbinding.nl/events/?event_id=4 Als locatie is gekozen voor Innovatiecentrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo), Heijplaatstraat 1 in de wijk Heijplaat.


 





Ingezonden persbericht