Deelgemeente Charlois Rotterdam

OpStap met Pluspunt

Ouderen uit Pendrecht, Zuidwijk en Wielewaal kunnen van 3 tot en met 15 maart tijdens de OpStapWeken van PlusPunt nader kennismaken met organisaties in de buurt die iets voor hen kunnen betekenen.

Pluspunt organiseert de OpStapWeken omdat er de afgelopen jaren veel is veranderd in de ondersteuningswetgeving. Een paar jaar geleden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning ingevoerd. Ook is de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten aan het veranderen. De overheid verwacht steeds meer dat de burger zelf stappen onderneemt als hij/zij ondersteuning nodig heeft. Maar waar moet je zijn als je op zoek bent naar ondersteuning?

Tijdens de OpStapWeken krijgen de deelnemers voorlichting en bezoeken zij organisaties in de buurt. Het programma is uitgebreid. Zo zijn op donderdag 3 maart van 10.00 tot 15.00 uur diverse activiteiten in de Zuiderkroon aan het Vlissingenplein 108 in Pendrecht. Op vrijdag 4 maart is er van 10.00 tot 15.00 uur van alles te doen in LCC Larenkamp aan de Slinge 303 in Zuidwijk. Op dinsdag 8 en donderdag 10 maart kunnen senioren opnieuw van 10.00 tot 15.00 uur terecht in de Zuiderkroon. En op dinsdag 15 maart is er een uitstapje naar het SS De Rotterdam, voor iedereen die minimaal zes dagdelen heeft meegedaan aan het programma. Meer informatie en aanmelden via Anneke Boer van PlusPunt: telefonisch via 010 - 467 17 11 of per e-mail: a.boer@pluspuntrotterdam.nl.