Jacobine Geel, Kader Abdolah en anderen over (waarden)opvoeding


Jacobine Geel, Kader Abdolah, Désanne van Brederode en anderen over (waarden)opvoeding

Baarnhuh?, 20110303 -- Hoe geven ouders anno 2011 inspiratie door in hun opvoeding? Het blijft vaak onderbelicht, toch is voor sommigen zingeving essentieel voor een menswaardige toekomst, voor een menswaardige wereld. Daarom verschijnt magazine De Stroom 10 maart met een eenmalige uitgave over ‘zingeving in de opvoeding’. De Stroom is een uitgave van Het Apostolisch Genootschap – een vrijzinnige levensbeschouwelijke organisatie.

In het magazine vertellen bekende en onbekende Nederlanders over hoe zij denken over opvoeding in combinatie met zingeving.

“Je moet geld en waarde losmaken van elkaar. Dingen vragen zorg”. - Jacobine Geel

“Opvoeden is je kinderen de kunst van het leven leren door zelf een voorbeeld te zijn”. - Joep Dohmen

“Dat is het meest belangrijke wat ik mijn zoon wil meegeven: dat dingen bewust worden gedaan”. - Désanne van Brederode

Zij gaan in interviews in op hun kijk op zingeving en opvoeding, en het overdragen van waarden.  Met bijdragen van Nico ter Linde, Andre Rouvoet, Kader Abdolah en anderen.

 Symposium ‘Klaar voor het leven?’

Op 12 maart vindt in Zwolle het symposium ‘Klaar voor het leven?’ plaats over hetzelfde onderwerp, vanuit een vrijzinnig perspectief. Het symposium, dat is bedoeld voor ouders en opvoeders van pubers, is een initiatief van Het Apostolisch Genootschap in samenwerking met onder andere vrijzinnig protestanten, humanisten, liberale joden en liberale moslims.  Zij hebben hun krachten gebundeld en zoeken die dag via workshops en lezingen samen met de deelnemers naar inspiratie, kennis, (zelf)inzicht en handvatten bij zingeving in de opvoeding.

 Bestellen

Het magazine is te bestellen voor €5,- op www.klaarvoorhetleven.nl. en te koop tijdens het symposium. Voor meer informatie over het magazine en het symposium, ga naar www.klaarvoorhetleven.nl.

Het Apostolisch Genootschap