ICS via Conex maakt het eenvoudig om uw vooraangiften in verband met de veiligheid (Import Control System – ICS) te beheren voor binnenkomst in de Europese Unie!

  • Conex is de toonaangevende Franse onderneming gespecialiseerd in IT ten behoeve van inklaring.
  • ICS is een nieuwe veiligheidsverordening die van toepassing is op goederen die de Europese Unie binnenkomen, ingegaan op 1 januari 2011.
  • Met ICS via Conex biedt Conex een veilige IT-oplossing om professionals te helpen hun aangiften in te dienen bij de belangrijkste Europese landen via een enkele interface.
PARIJS--(BUSINESS WIRE)-- 20110303 --

Niets aan te geven? Absoluut niet!

Leveranciers van de andere kant van de wereld zijn sinds 1 januari 2011 geconfronteerd met een nieuwe complexe EU-douanewet. Vervoerders, of andere personen die in opdracht handelen van hen (importeurs of expediteurs), dienen een vooraangifte te doen voor alle goederen die waar dan ook het Europese grondgebied binnenkomen, of dat nu is per vrachtwagen, trein, vliegtuig, boot, schuit, enz.

Aangiften die onvolledig of helemaal niet gedaan zijn, verstoppen de gehele leveringsketen en verstoren de productie, wat leidt tot ontevreden klanten en wettelijke verplichtingen, enz.

In elk voorkomend geval is de vervoerder verantwoordelijk voor de informatie en wordt aansprakelijk gehouden door de douane voor alles dat hij aan boord heeft.

Zoals de zaken er nu voorstaan in de douane-unie, ook al wordt de verordening momenteel omgezet in nationale wetgevingen, zijn er subtiele verschillen in de praktijken van de 27 landen. Dit kan het aangifteproces bemoeilijken.

Een oplossing hiervoor is ICS, Conex’s pan-Europese platform

Teneinde ervoor te zorgen dat vervoerders en logistieke bedrijven zich niet hoeven te verdiepen in de specifieke administratieve procedures van elk Europees land, heeft Conex één enkele oplossing ontwikkeld voor het doen en indienen van aangiften bij alle betrokken douaneautoriteiten. Er hoeft slechts een interface voor gegevensinvoer te worden ingevuld, en de informatie wordt direct gecontroleerd en verzonden naar de douaneautoriteiten van het betrokken land.

Conex is momenteel een van de zeer weinige bedrijven die echte dekking van Europa bieden. Haar oplossing wordt reeds gebruikt door verschillende grote bedrijven in Azië en Amerika.

Geen juridische of technische kopzorgen meer: alles wordt gedelegeerd aan een externe deskundige op het gebied van dematerialisatie en douanewetgeving.

ICS via conex is:

• Een wettelijke oplossing die ervoor zorgt dat de ICS-aangiften van declaranten compliant zijn, ongeacht waar de goederen Europa binnenkomen.

• Een technische oplossing die communiceert met de informatiesystemen van douaneautoriteiten in alle EU-landen. ICS via conex voorziet declaranten van een enkele interface en beheert de specifieke aanpassingen voor de douane in elk land.

De oplossing is beschikbaar in Web-modus en volledig EDI.

Over Conex

Conex werd opgericht in 1985 en is een KMO die gespecialiseerd is in IT-inklaring. Gezien de complexe aard van internationale handelsregelgeving, hebben bedrijven IT-tools nodig die de traceerbaarheid en veiligheid van de inzendingen garanderen en die kunnen communiceren met hun verkoopmanagement tools. Conex software wordt gebruikt in honderden bedrijven in Frankrijk en Europa, waaronder TNT, Schneider Electric, DHL Freight, 3 Suisses, Géodis, Mory, Bacardi, Caterpillar, Renault, enz.

Door het spelen van een belangrijke rol in de modernisering van douaneprocedures en de ontwikkeling van haar activiteiten in douane-gegevensoverdracht, is Conex een leider op het gebied van dematerialisatie aan het worden.

Ga voor meer informatie naar: ics@conex.net

Neem voor meer informatie contact op met: uw lokale verkoopagent

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Persbureau
Agentschap C3M
Tel.: 01 47 34 01 15
Michelle Amiard
michelle@agence-C3M.com