Fusion-io opent Nederlands kantoor voor verdere groei


Hilversum, 20110303 -- Fusion-io, fabrikant van de ioDrive, een nieuwe NAND flash-server storage tier, heeft vandaag aangekondigd dat zij een kantoor in Hilversum openen om de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse klanten en partners nog beter van dienst te zijn. Sales Manager Marcel Griffioen en Sr. Sales Engineer Jerry Rijnbeek zullen vanuit dit kantoor deze markt ondersteunen en verder ontwikkelen. Beiden waren hiervoor werkzaam bij deduplicatie fabrikant DataDomain, waar zij destijds ook de regio Benelux hebben gestart.

Hilversum - 1 maart 2011 - Fusion-io, fabrikant van de ioDrive, een nieuwe NAND flash-server storage tier, heeft vandaag aangekondigd dat zij een kantoor in Hilversum openen om de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse klanten en partners nog beter van dienst te zijn. Sales Manager Marcel Griffioen en Sr. Sales Engineer Jerry Rijnbeek zullen vanuit dit kantoor deze markt ondersteunen en verder ontwikkelen. Beiden waren hiervoor werkzaam bij deduplicatie fabrikant DataDomain, waar zij destijds ook de regio Benelux hebben gestart.

“Het landschap van applicatie performance is een duidelijke verschuiving aan het maken, de gangbare centrale storage oplossingen bieden simpelweg niet meer de performance die veel applicaties tegenwoordig nodig hebben” aldus dhr Griffioen. “Fusion-io heeft de afgelopen twaalf maanden al ruim 15 Petabyte aan high performance NAND flash storage waardoor klanten drie tot tien maal betere applicatie performance zien”.

Door de enorme toename van de workload per server en  het terugbrengen van operationele kosten is de ioDrive een ideale oplossing voor ondernemingen die te kampen hebben met de uitdaging van een maatschappelijk verantwoord datacenter met meer performance met minder budget.

Door de vele limiterende factoren in de traditionele storage systemen wordt vaak nog geen 20% van de mogelijk flash performance benut. Door de ioDrives direct in de server te plaatsen wordt de performance behaald die qua IOPS gelijk is aan een SAN met ruim 400 disken. Door de plaatsing in de server zijn deze IOPS ook nog eens met een latency van enkele microseconden aanspreekbaar. Dit vertaald zich dus in een latency die zo'n honderd maal lager ligt als de meest gangbare storage arrays in de markt.

Meer dan 2.000 eindgebruikers hebben ervoor gekozen om hun infrastructuur met Fusion-io ioDrives up te graden, waaronder meer dan de helft van de Fortune 50. Financiële grootmachten zoals Credit Suisse, entertainment aanbieders zoals Prime Focus en veel van 's werelds grootste internet bedrijven zoals Answers.com hebben allen dramatische versnellingen van bedrijfsprocessen weten te behalen met deze technologie. Het Nederlandse Fusion-io salesteam en de channel partners hebben ook vele enterprise klanten in de Benelux al weten te overtuigen van deze technologie. De ioDrives zijn inmiddels sinds 2008 op de markt, de combinatie van baanbrekende technologie, enkele zeer bekende investeerders en Steve Wozniak als Chief Scientist zorgen voor een enorme groei van de onderneming. Inmiddels zijn er tienduizenden ioDrives wereldwijd in gebruik.

Voor meer informatie over Fusion-io, ga dan naar www.fusionio.com.

U kunt ons ook volgen op Twitter op http://www.twitter.com/fusionio en Facebook  middels http://www.facebook.com/fusionio.

Over Fusion-io

Fusion-io, een toonaangevende leverancier van systeem-, applicatie en database acceleratie. Met een Fusion Powered datacenter kunnen bedrijven door de productiviteit te verhogen, hun time to market verkorten en de klantervaring verbeteren. Dit alles met minder hardware, minder verbruik en minder administratie. Bedrijven zien prestatiewinsten en server consolidatie van 3 tot 10x. Fusion-io gebruikt echte innovatie om bedrijven te helpen meer doen met minder.





Fusion-IO