Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 12 januari 2011

Melkkleuren, een frisse blik op Nederland
Aziz Bekkaoui verkent de wortels van de Nederlandse Cultuur

MELKKLEUREN - een initiatief van modevormgever/kunstenaar Aziz Bekkaoui gaat op 3 februari in de Jaarbeurs Utrecht van start. Met Melk in de hoofdrol neemt Aziz zijn publiek mee naar onze agrarische wortels en de invloed daarvan op het hedendaagse leven.

MELKKLEUREN toert tot en met 3 december door Nederland en bestaat uit voorstellingen, een popconcert rond de als grootste melkpak ter wereld omgebouwde Domtoren, een roman en een kunstzinnige krant. Agnes Jongerius, Cees Veerman, Felix Rottenberg en vele anderen participeren in deze culturele estafette.

KICK OFF
Op 3 februari vindt de sprankelende kick off van MELKKLEUREN plaats met de voorstelling MELK IN DE BOKSRING. Locatie is een futuristische melkfabriek - voor-een-dag in de Jaarsbeurs Utrecht. Agnes Jongerius, voorzitter FNV en tuindersdochter, Cees Veerman (special apperiance), voormalig minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en landbouwer, en Aziz Bekkaoui vormen samen de directie van deze Melkfabriek

MELK IN DE BOKSRING
De directeuren ontvangen gasten uit alle hoeken van de samenleving, waaronder 300 LTO boeren. Via beeldschermen, VJ's en DJ's wordt de wereld van melk opgeroepen. Dans, zang, wetenschap film, fashion, video, rap, poëzie en politiek gaan in elkaar over waardoor een frisse blik op Melk en Nederland ontstaat. Bijzondere artiesten treden op, o.a. Blaxtar, Bruno Listopad, The Starks, Rajae, MC Complex, Mustafa Stitou, Raymond Deirkauf.

Felix Rottenberg houdt een talkshow met boeren, waarna de grootste melkhit aller tijden ten gehore wordt gebracht. Gedeputeerde Bart Krol geeft zijn visie op de rol van boeren in het Utrechts landschap waarna de Nederlandse wortels van de Spaanse Flamenco-dans worden onthuld. Schrijver/bioloog Tijs Goldschmidt vertelt over onvermoede kanten van melk.

NOOT VOOR REDACTIE,