Vrije Universiteit Amsterdam 

Persbericht

februari 2011

Amsterdam | donderdag 3 maart 2011

Literatuur op de Zuidas met Ronald Giphart

Decamerone
Ronald Giphart wordt geïnterviewd door Elsbeth Etty over Decamerone van Giovanni Boccaccio. Giphart heeft een fascinatie voor de benadering van liefde in dit boek: "zelfs overspel wordt erin goedgepraat". Ook dat het boek tot in de 20e eeuw met tegenslag te kampen had, zo werd het verbrand, bewerkt, gekuist en verboden, boeit hem.

Over de gast
Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en was jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman 'Ik ook van jou', dat werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Daarna volgden romans als 'Giph' en 'Phileine zegt sorry'.

Schrijver op Locatie VU
Ronald Giphart is sinds 1 februari 2011 de nieuwe Schrijver op Locatie van de VU. In deze rol zal hij discussies aanzwengelen, een bijdrage leveren aan colleges en activiteiten met studenten organiseren.

Over Literatuur op de Zuidas
Elsbeth Etty interviewt in Literatuur op de Zuidas interessante gasten over hun favoriete boek en schrijvers. De boeken, die in deze serie worden besproken, zijn onderdeel van de Perpetuareeks van uitgeverij Athenaeum. Deze reeks is een verzameling van de 100 beste boeken ter wereld.

Volgende keer
De volgende aflevering is op 31 maart 2011 met René Smit, voorzitter College van Bestuur VU, over 'Misdaad en straf' van Fjodor Dostojewski.

Impressies van de vorige afleveringen zijn te bekijken op http://www.vuconnected.nl/literatuur-op-de-zuidas/

In samenwerking met Faculteit Letteren VU, Amsterdam Bright City, uitgeverij Atheneum en Boekhandel Van Rossum.

Waar en wanneer?


Datum: donderdag 3 maart 2011

Tijd: 19.30 - 21.00 uuur


Plaats: Amsterdam | Zuidas - Amsterdam Bright City - Grand Café | Claude Debussylaan 2-8 Toegang: ¤ 5 | Leden vereniging VU-Windesheim ¤¤2,50 | studenten gratis. Aamelden via vuconnected.nl