Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 21 februari 2011

Kruising Terborchlaan / Aert de Gelderlaan afgesloten wegens wegwerkzaamheden

Vanaf donderdag 3 maart 2011 wordt de Kruising Terborchlaan / Aert de Gelderlaan twee dagen afgesloten voor doorgaand verkeer wegens wegwerkzaamheden. De werkzaamheden betreffen het verplaatsen, kappen en planten van bomen. De werkzaamheden worden uitgevoerd als voorbereiding op het aanleggen van een rotonde. De rotonde wordt naar verwachting half juli aangelegd. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden vrijdag 4 maart om 17.00 uur afgerond.

Werkzaamheden

De werkzaamheden betreffen:


* Het vrijgraven en verplanten van een kastanjeboom


* Het kappen van de nodige bomen (t.b.v. de aanleg van de rotonde, start half juli)


* Het planten van twee grote iepen

Omleidingsroute

Voor gemotoriseerd verkeer geldt een omleidingsroute die staat aangegeven op gele borden. Deze route loopt via Cornelis Pronklaan, of Hobbamalaan en Schelfhoutlaan / Mesdaglaan of Honthorstlaan / Bloemaertlaan. Het winkelcentrum De Hoef blijft bereikbaar. Ook de bus volgt de omleidingsroute. Reizigers moeten daarom rekening houden met een vertraging van enkele minuten. Voetgangers en (brom)fietsers volgen de veilige route op aanwijzing van de uitvoerders van de werkzaamheden.

Parkeren

Tijdens de werkzaamheden zijn de parkeerplaatsen van winkelcentrum De Hoef gewoon bereikbaar.

Werk in uitvoering

De gemeente Alkmaar doet er alles aan om de overlast van de werkzaamheden te beperken. Meer informatie over wegwerkzaamheden is te vinden op www.alkmaar.nl onder het kopje 'Werk in uitvoering'.