Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum: 24 februari 2011

Demonstratie gewasbeschermingtechnieken in Groesbeek

Op donderdag 3 maart a.s. vindt een demonstratie emissiebeperkende technieken plaats in Groesbeek. Akkerbouwers, loonwerkers en veehouders, in het zuidwesten van Gelderland, in het werkgebied van waterschap Rivierenland, hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. De demonstratie wordt georganiseerd in het kader van het project 'Natuurlijke grenswateren' (Nagrewa). In dit project wordt door middel van voorlichting en het toepassen van maatregelen gewerkt aan een verbetering van de waterkwaliteit.

Het startschot voor de demonstratie wordt gegeven door ZLTO-bestuurder Peter de Koeijer.

Tijdens deze bijeenkomsten worden diverse emissiebeperkende technieken (o.a. spuitmachines, doppen, waarschuwingssystemen, spoelinstallaties) gedemonstreerd en toegelicht. Aansluitend kunnen deelnemers zich aanmelden voor een studiegroep die emissiebeperkende maatregelen in de praktijk gaat brengen. We nodigen pers van harte uit om de demonstratie bij te wonen. De demonstratie wordt georganiseerd door DLV Plant en CLM in opdracht van Waterschap Rivierenland.

Datum: donderdag 3 maart 2011
Aanvang: 13:00 uur
Locatie: Loonbedrijf Groesbeek
Koningin Wilhelminaweg 32
6562 KZ Groesbeek

De financiering van het Nagrewa-project is afkomstig van het Duits-Nederlandse Interreg- programma, Provincie Gelderland en van Waterschap Rivierenland. Het uitvoeringsgebied is een uitgestrekt Gelders gebied. Het omvat de volgende 12 gemeenten: Lingewaard, Millingen aan de Rijn, Ubbergen, Arnhem, Beuningen, Druten, Heumen, Overbetuwe, Wijchen, Groesbeek, Nijmegen, West Maas en Waal.