RTL Group

's Werelds beste paragnosten in 'Het Zesde Zintuig Internationaal'

Het Zesde Zintuig is in maar liefst twintig landen te zien en het programma, ook wel Psychic Challenge genoemd, is overal enorm populair. Het van oorsprong Nederlandse programma-idee krijgt vanaf donderdag 3 maart een internationaal karakter. RTL 4 brengt vanaf deze datum een nieuwe programmaserie waarin de zes beste paragnosten van over de hele wereld het tegen elkaar opnemen. De crème de la crème van Het Zesde Zintuig komt bijeen om de titel De Beste Paragnost Ter Wereld 2011 in de wacht te slepen. De tests die de kandidaten uit Engeland, Amerika, België, Noorwegen, Rusland en natuurlijk Nederland ondergaan, zijn verrassend, soms gevaarlijk en op elk niveau uitdagend. De paranormale gaven worden zwaar op de proef gesteld. De verrassende host van deze internationale competitie is Derek Ogilvie, internationaal bekend en erkend paragnost en medium. Ogilvie begeleidt de kandidaten gedurende de zware tests.

Deze bijzondere reeks staat bol van de spectaculaire tests en de zes kandidaten zijn stuk voor stuk uitzonderlijke talenten. De Rus, de enige man in het gezelschap, heeft meerdere specialiteiten. Zijn gaven zet hij in bij medische besluiten, bij het leger en bij misdaadzaken voor de politie. De Engelse Diane werkt als enige paragnost in Engeland samen met de politie en de Amerikaanse Michelle zet al meer dan veertien jaar haar gaven wereldwijd in als allround paragnost. De Noorse Elisabeth is vergeleken bij deze diehards een benjamin. Haar gaven laat ze pas echt aan de buitenwereld zien sinds 2006. En sinds Raiders Of The Six Senses 2010 in Noorwegen blijkt zij een buitengewoon paranormaal talent te zijn. Ook in België loopt het programma al meerdere seizoenen en uit die selectie is Sylvia één van de beste bij onze zuiderburen. Petra, één van de vaste ankers uit Het Zesde Zintuig
- Plaats Delict heeft zich al ruimschoots bewezen en laat zich voor Nederland gelden.

Uitzending RTL 4: wekelijks, vanaf donderdag 3 maart, tussen 21.30 en 22.30 uur.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl. Fotomateriaal kunt u downloaden via rtlbeeldbank.nl of opvragen via fotoaanvraag@rtl.nl.