Ingezonden persbericht


Hilversum, maandag 28 februari 2011

NIEUW EO-PROGRAMMA: HOE IS HET TOCH MET...
Bert van Leeuwen in gesprek met uit beeld verdwenen BN'ers en 'toevallige' beroemdheden

Donderdag 3 maart is de eerste aflevering van de het nieuwe EO-programma Hoe is het toch met... te zien. Presentator Bert van Leeuwen gaat in Hoe is het toch met... op bezoek bij BN'ers die uit beeld zijn verdwenen en mensen die het nieuws haalden met een extreme gebeurtenis of persoonlijk drama. Hoe heeft het leven van deze mensen zich ontwikkelt sinds wij voor het laatst van hen hoorden? In de eerste aflevering gaat Bert van Leeuwen onder andere op bezoek bij de ouders van baby Renee. Hij werd uit het ziekenhuis gestolen. Meer informatie is te vinden op www.hoeishettochmet.nl

Hoe is het toch met... bestaat uit drie delen. Zo bezoekt Bert van Leeuwen een BN'er die lang in de publiciteit leefde, maar nu in de luwte is verdwenen. Daarnaast bezoekt hij een persoon die ooit in het nieuws was vanwege een bijzondere gebeurtenis. Tot slot gaat Bert op zoek naar luchtigere feiten uit het nieuws van een tijd geleden. Met alle gasten praat Bert over de ervaring van de gebeurtenissen indertijd. Maar vooral de invloed op het leven nu is in Hoe is het toch met... belangrijk. Hoe hebben de gebeurtenissen hun leven gevormd en hoe ziet hun leven er nu uit?

Eerste aflevering
In deze eerste aflevering van Hoe is het toch met... de ontmoeting met Ad van der Gein. Samen met Tonny More en Carel Alberts vormde hij de succesvolle na-oorlogse hitmachine 'Cocktail Trio'. Helaas werd in 1979 kanker bij Ad van der Gein geconstateerd. Henny Langeveld nam zijn plek in. Hoe is het toch met Ad van der Gein en het Cocktail Trio afgelopen? Verder ontmoet Bert in Hoe is het toch met... de ouders van baby Renee. Meer dan twintig jaar geleden waren zij twee weken lang dagelijks in het nieuws. Hun baby was namelijk uit het ziekenhuis gestolen. Tot slot in deze eerste aflevering een ontmoeting met de familie Tokkie. In de zomer van 2003 trekt een uit de hand gelopen burenruzie de aandacht van de media. De familie werd in Amsterdam Slotermeer gezien als de schrik van de buurt. De term 'Tokkie' staat sindsdien synomien voor 'asociaal' en is zelfs als zodanig opgenomen in de Van Dale. Hoe gaat het nu met de familie die toen zo negatief in het nieuws kwam?

Hoe is het toch met... op donderdag 3 maart om 22.25 uur op Nederland 1. Presentatie: Bert van Leeuwen
---

Noot voor de redactie,