Ingezonden persbericht


Bijzondere combinaties tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap

Tweede editie De Nacht van Kunst & Wetenschap in binnenstad van Groningen

Na een zeer geslaagde Nacht van Kunst & Wetenschap in 2009 staat de binnenstad van Groningen op 4 juni 2011 wederom geheel in het teken van kunst en wetenschap. De organisatie is in handen van Het Akkoord van Groningen* en het Groninger Museum. Op verschillende bijzondere locaties in het centrum worden verrassende combinaties van kunst en wetenschap aangeboden. Aanstaande donderdag 3 maart geeft burgemeester Rehwinkel het digitale startsein voor De Nacht en bouwt het full service internetbureau iWink ter plekke de nieuwe website in één nacht. Tijdens de bouw van de website worden de eerste acts van de volgende editie van De Nacht bekend gemaakt.

Op dit moment wordt er voor 4 juni hard gewerkt aan een knallende line-up met muziek, wetenschap, dans, kunst, literatuur en theater. Vooral verrassende ontmoetingen tussen deze verschillende disciplines krijgen extra aandacht in de programmering. De Nacht van Kunst & Wetenschap laat de bezoeker op een prikkelende manier kunst, wetenschap en de raakvlakken daartussen ontdekken. Langs de hele route kan men genieten van een gevarieerd programma met spetterende optredens, korte lezingen, workshops en interactieve opstellingen. Een zeer opvallende locatie is de Der Aa-kerk, die op 4 juni voor één nacht tot "Kerk der Wetenschappen" wordt omgetoverd. Hier kan de bezoeker zelf meedoen aan wetenschappelijke processen en er kan geëxperimenteerd worden rond de thema's energie, chemie en duurzaamheid.

Tijdens De Nacht staat onder andere de ontdekking van nieuw talent centraal. Groningen, als City of Talent vooruitstrevend op het gebied van innovatie en onderzoek, biedt talent op het gebied van kunst en wetenschap een podium om projecten op een inspirerende manier te presenteren. Nieuw muzikaal talent is onder meer te vinden op het Harmonieplein, waar in samenwerking met Radio 3FM een Serious Talent podium wordt ingericht.

De digitale start van De Nacht wordt op 3 maart omstreeks 17.30 uur officieel in gang gezet door burgemeester P. Rehwinkel. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het full service internetbureau iWink en zal plaatsvinden in Images aan de Poelestraat. Na het startsein begint het bouwen van de website en kan iedereen de voortgang van de website ter plekke live volgen of online via eenwebsitein1dag.nl, Twitter.com/denacht of Twitter.com/websitein1dag. Ook maakt de organisatie tijdens deze avond de eerste acts bekend en worden deze op de nieuwe website geplaatst.

Het bouwen van de nieuwe website voor de Nacht van de Kunst & Wetenschap wordt uitgevoerd door iWink volgens het concepteenwebsitein1dag.nl. Waar het internetbureau normaal gesproken websites in één dag bouwt, maakt de organisatie nu een uitzondering en bouwt zij, om alvast in de sfeer van De Nacht van Kunst & Wetenschap te komen, de website in één nacht.

*Het Akkoord van Groningen is een structureel, strategisch samenwerkingsverband tussen de RUG, Hanzehogeschool Groningen, UMCG en de Gemeente Groningen. Door middel van De Nacht van Kunst & Wetenschap positioneert Groningen zich als 'city of talent' op het gebied van cultuur en kennis.



Ingezonden persbericht