Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De 1000 tekeningen zijn binnen!

Vandaag hebben we onze eerste belangrijke mijlpaal in onze missie bereikt, we hebben 1000 tekeningen! We hebben hiervoor kunstenaars persoonlijk benaderd, doodlers op feestjes aangesproken, congressen bijgewoond, tijd gestolen bij exposities, leraren met klas en al betrokken, en meerdere Doodle for a Difference evenementen in Amsterdam gehouden. We hebben het concept voorgesteld en hebben veel steun en enthousiaste reacties gekregen. "The word of art" gaat als een lopend vuurtje, tot buiten Europa sturen kunstenaars hun A5 werk in.

Laat je horen voor de artiesten!
Op donderdag 3 maart om 20:00 uur opent Trouw haar deuren voor 1000 Drawings Amsterdam, de expositie en art party voor het goede doel. 1000 Drawings, een initiatief van stichting 1000 Ideas, verwelkomt alle bezoekers die een interesse hebben in kunst, creativiteit en goede doelen. Een A5-tekening kost ¤10, ongeacht de status van de maker. Bij je entreekaartje (¤10) krijg je meteen je eerste tekening naar keuze kado. Met elke aankoop steun je het Young in Prison project in de Bonnytoun Gevangenis.* Bezoekers steunen niet alleen dit goede doel, maar gaan dus ook met een mooi kunstwerk naar huis. Een Jan Rothuizen, Nozzman, Laser Drieveertien, Martin Bos, Yby Potlatch, Linda Rusconi, Un Demi, Vanessa Koster, Argibald, Kees Streefkerk, Johanna Haagsman of werk van een ander talent of (nog) onbekende kunstenaar. Met tenminste 1000 tekeningen aan de muren van Trouw is er voor elk wat wils.

FUNdraising met muzikale noot
1000 Drawings is een creatief platform voor iedereen die het goede doel op actieve en creatieve wijze wil steunen. De avond zelf is tevens een 'podium voor de kunsten' voor zowel gevestigd als nieuw talent binnen diverse disciplines zoals muziek, dans, live art & fashion. 1000 Drawings heeft Project ASA uitgenodigd voor de Live Doodle Jam: twee teams van street artists die tegen elkaar strijden in een heuse 'doodle-match' die begeleid wordt door de enige, echte Doodle Master. De nieuwste aanwinst is het jonge creatieve collectief The Eclectic Eleven. Zij verrassen het publiek met fashion, bodypaint & een fotoshoot waar niemand omheen kan. Daarnaast zijn Zorita, Soultrotter (breakdance), DJ Dansor, DJ Rolan, 10 Serial Storytellers & Songwriters en de buikdans act Al Noujoum, met choreografie van Julia Zafira, van de partij. Uiteraard kan men op de avond zelf ook een potlood of marker ter hand nemen. In de Give-Away Boutique krijg je in ruil voor een doodle in ons A5 gastenboek een gratis item. 1000 Drawings: voor en door iedereen.

Ticketinfo
Tickets voor 1000 Drawings zijn ¤10 en in de voorverkoop te koop via de website www.1000DrawingsAmsterdam.nl en de Free Record Shop. Elk ticket is goed voor 1 gratis drawing (=tekening) naar keuze. Extra tekeningen zijn te koop voor ¤10 per stuk. Last-minute tickets zijn tijdens de avond zelf (beperkt) verkrijgbaar aan de deur bij Trouw Amsterdam. Koop tickets in de voorverkoop voor snellere toegang tot de expositie.

1000 Drawings: Donderdag 3 maart, 20:00 - 01:00 uur Locatie: Trouw, Wibautstraat 127, Amsterdam Tickets: ¤10 entree + drawing naar keuze Voorverkoop: www.1000DrawingsAmsterdam.nl en Free Record Shop A5 tekening: ¤10

MEER OVER 1000 DRAWINGS
www.facebook.com/1000DrawingsAmsterdam
www.1000DrawingsAmsterdam.nl

*1000 Drawings support dit jaar een project in de Bonnytoun-gevangenis in Zuid-Afrika, waar minderjarige gevangenen via stichting Young in Prison workshops en educatie krijgen. Zo kunnen zij, wanneer ze uit de gevangenis komen, een ander toekomstpad kiezen. Lees meer over Young in Prison op www.younginprison.nl