Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leeuwarden, 1 maart 2011

Beurs Huis & Tuin grootser dan ooit!

LEEUWARDEN - Van donderdag 3 t/m zondag 6 mmaart luidt de beurs Huis&Tuin de lente in. Op de beurs die voor de 8ste keer plaatsvindt in het WTC Expo Leeuwarden zijn de nieuwste woningbouwprojecten, de mooiste modeltuinen en een grote diversiteit aan interieur en accessoires te bewonderen. De beurs staat bol van de activiteiten en met 35.000m2 expositieruimte en 210 deelnemers is de beurs groter dan ooit te voren.

Nieuwbouwplein

Een van de activiteiten is het nieuwbouwplein waar ruim 15 nieuwbouwprojecten centraal staan. Noviteiten hier zijn o.a. De Steens in Stiens. Deze nieuwbouwwijk omgeven door akkers en groene weiden wordt doorkruist door smalle vaarten. Ook zijn er nieuwe ontwikkelingen in het gebied de Zuidlanden, waar de bezoeker kennis kan maken met buurtschap Jabikswoude. Dit eigentijdse dorpje komt tussen Techum en Goutum te liggen. Een greep uit de overige projecten zijn De Bosbes te Wolvega, Tramdijk te Lemmer, Blitsaerd te Leeuwarden, Parksicht te Grou, De Lanen te Drachten en Nieuwbouwproject Aldeboarn.

Speciaal voor starters op de woningmarkt is er op donderdag,- en vrijdagavond een speciale startersavond. Op deze twee avonden zijn experts, zoals hypotheekadviseurs, notarissen en makelaars aanwezig om vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld de starterslening van de gemeente, Nationale Hypotheek Garantie, de nieuwe schenkingswet en uiteraard op vragen waar je als starter op de woningmarkt rekening mee moet houden.

Thema tuinen

Als van ouds zijn de mooiste en meeste modeltuinen te zien op Huis&Tuin, van watervallen, gaarden met fruitbomen, een oude olijfboomgaard tot een heus loofbos. Speciaal dit jaar staan thema tuinen centraal. Zo is er bijvoorbeeld: 'De Nachttuin', 'Tuin van de Toekomst', exclusieve glamour tuinen, maar ook tuinen gericht op duurzaamheid, zelfvoorziening in groenten, kindvriendelijkheid en de tuin gericht op de stadsbewoner met een dakterras. Op de beurs zijn in totaal 20 spectaculaire modeltuinen te bewonderen.

Woon-veiling

Op het woonplein in de woonhal is iedere dag een unieke veiling waar meubelen, accessoires, tuinmeubilair en zelfs bomen geveild worden door een heuse veilingmeester. Elke dag kunnen bezoekers hier de meest diverse items onder de hamer zien gaan. Het woonplein staat de gehele beurs in de spotlights: interieuradviezen, presentaties over inrichting en trends en vele noviteiten worden hier volop aan de bezoekers getoond.

Activiteiten
Op de beurs kun je ook terecht voor interieuradviezen voor je eigen huis. Neem een tekening en foto's mee en aan de hand hiervan geven cursisten van de opleiding D'Drive van de Friese Poort een persoonlijk interieuradvies. Ook aan de kinderen is gedacht. Ouders kunnen hun kinderen bij Jeugdcircus Saranti's kinderopvang brengen. De kinderen worden hier geschminkt en kunnen zelf korte workshops en shows doen. Van vrijdag t/m zondag is er de nieuwe show PoCoLoCo met spectaculaire acts met tricks die nog niet eerder zijn vertoond.

Openingstijden Huis&Tuin 2011: Toegangsprijzen Huis&Tuin 2011: Donderdag 3 maart 13.00 - 22.00 uur Online kaartverkoop via website: ¤ 9,50 Vrijdag 4 maart 13.00 - 22.00 uur Aan de kassa: ¤ 11,50 Zaterdag 5 maart 10.00 - 18.00 uur Parkeertarief: ¤ 4,00 Zondag 6 maart 10.00 - 18.00 uur Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang


---

Noot voor de redactie;

Ingezonden persbericht