Opvoeding tot de media voor iedereen

03/03/2011 11:40

Communauté française

Op donderdag 3 maart 2011 werd de « Verklaring van Brussel voor levenslange opvoeding tot de media" voorgesteld

Die « Verklaring » vloeit voort uit de internationale conferentie "Mediatraining voor iedereen" die in december 2010 in Brussel plaatsvond

Vandaag wordt een campagne voor openbare toestemming in die "Verklaring" gestart

Op donderdag 3 maart 2011 hebben Frédéric Delcor, secretaris-generaal van het Ministerie van de Franse Gemeenschap, en Tanguy Roosen, voorzitter van de Hoge Raad voor Opvoeding tot de media van de Franse Gemeenschap van België, het grote publiek en de media de "Verklaring van Brussel voor levenslange opvoeding tot de media", opgesteld door de Hoge Raad in samenwerking met de 8 internationale experts, in het internationaal perscentrum voorgesteld.

Die « Verklaring van Brussel » is het resultaat van de internationale conferentie "Mediatraining voor iedereen", die door de Hoge Raad voor Opvoeding tot de Media van de Franse Gemeenschap van België op 2 en 3 december 2010 in het kader van het Belgische Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie werd georganiseerd.

Op de conferentie « Mediatraining voor iedereen » waren 300 deskundigen aanwezig, afkomstig uit meer dan 30 Europese en buiten-Europese landen die betrokken zijn bij de organisatie van de levenslange opvoeding tot de media.

Het doel van deze Europese conferentie was de praktische ervaringen en de politieke aanbevelingen op elkaar afstemmen om zo de organisatie van levenslange opvoeding tot de media te stimuleren, wat alle Europese burgers ten goede komt.

De « Verklaring van Brussel voor levenslange opvoeding tot de media ", die het resultaat is van die conferentie, heeft tot doel een geheel van aanbevelingen voor te stellen betreffende de te voeren opvoedingsacties, de te ontwikkelen mediavaardigheden van elke burger, de toegang van de burger tot de opvoeding tot de media, het onderzoek en het Europese beleid. De uitvoering van die aanbevelingen betreft zowel de lokale als regionale, nationale en Europese niveaus.

De Hoge Raad voor Opvoeding tot de Media start bovendien een campagne voor openbare toestemming in de "Verklaring van Brussel" op Internet op volgend adres :

http://www.declarationdebruxelles.be/campagne/declaration_adhere_formulaire.php

De volledige tekst van de « Verklaring van Brussel" wordt bij dit schrijven gevoegd en alle documenten betreffende de conferentie "Mediatraining voor iedereen" kunnen worden geraadpleegd op het adres www.declarationdebruxelles.be.

.

________________________________________

Perscontact

Nicolas Van de Velde - nicolas.vandevelde@cfwb.be - 02/413 34 59 - 0477/ 54 00 51

Eric Frère - eric.frere@cfwb.be - 02/413 32 40 - 0486/09 06 49

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel