OPSPORINGSBERICHT : Poging tot ontvoering in Brugge

03/03/2011 13:43

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt, op verzoek van de procureur des Konings van Brugge, om volgend opsporingsbericht te verspreiden :

De politie vraagt, op verzoek van de procureur des Konings van Brugge, om volgend opsporingsbericht te verspreiden :

De politie en het parket van Brugge zijn op zoek naar een man die getuige was van een poging tot ontvoering van een minderjarig meisje in BRUGGE.

Op woensdag 26 januari rond 18.55 uur fietste een meisje in de Kardinaal Mercierstraat en dit in de richting van de Scheepsdalelaan. Zij werd gevolgd door een RODE PEUGEOT 205, die haar later voorbijreed.

Aan boord van de wagen zaten drie mannen, 2 vooraan en 1 rechts achteraan.

Ter hoogte van het kruispunt Kardinaal Mercierstraat en de Scheepsdalelaan moest het meisje stoppen om de rijbaan over te steken.

Plots stond die rode Peugeot naast haar. Onmiddellijk sprong de man die op de achterbank zat uit de wagen. Hij stapte naar het meisje toe die reeds fietsend de Scheepsdalelaan overstak. Hij greep de achterkant van de fiets vast om haar te doen stoppen.

Op dat ogenblik wandelde er een man met zijn hond in de richting van het centrum (Ezelspoort). Hij moet de feiten hebben zien gebeuren, want hij riep iets in de aard van "Hey Hey !" waardoor de dader de fiets heeft gelost en terug in de wagen is gestapt. Het slachtoffertje reed verder naar het centrum en werd niet meer gevolgd. Toch had zij het gevoel dat het de bedoeling was om haar in de wagen te sleuren.

Beschrijving van de verdachten

 De man die de fiets vastgreep is blank, ongeveer 25 jaar oud en 1m80 groot. Hij is slank en vermoedelijk kaal. Hij droeg een grijskleurige pet en een bruine pull zonder kap.

 De man naast de bestuurder was blank, tussen de 20 en 30 jaar, had halflang bruin recht haar met een bles naar rechts.

 van de bestuurder van de wagen hebben we geen beschrijving

De 3 mannen reden in een rode Peugeot 205 type vijfdeurs met een antenne achteraan op het dak.

De speurders doen een oproep naar de getuige die alles heeft zien gebeuren.

Heeft u meer informatie omtrent deze zaak, de drie mannen en hun Rode Peugeot 205 neem dan contact op met de speurders via het nummer 0800 30 30 0

Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat online op de website van de politie www.politie.be in de rubriek « te identificeren »

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel