Politie Twente

Twee aanhoudingen en 200 parkeerboetes tijdens wedstrijd FC Twente Enschede
Voor de aftrap van de Bekerwedstrijd FC Twente - FC Utrecht op woensdagavond 2 maart hebben drie supporters een boete gekregen, één voor belediging, één voor het bezit van vuurwerk en één voor het niet voldoen aan een vordering. Zij zijn tevens aangemeld bij het CIV. Tijdens de wedstrijd heeft de verkeerspolitie weer gecontroleerd op het parkeergedrag van de supporters. Ruim 200 boetes zijn uitgeschreven voor het parkeren in de parkeerverbodzones. Twee boetes zijn uitgeschreven omdat de automobilisten de aanwijzingen van de verkeersregelaars niet opvolgden. Na de wedstrijd omstreeks 23.50 uur is een 21-jarige Enschedeër aangehouden en ingesloten omdat hij tijdens een opstootje bij de snackkraam een agent heeft aangevallen die de situatie wilde sussen. Een 25-jarige Enschedeër is aangehouden en ingesloten wegens belediging van agenten en het beletten van de aanhouding van de 21-jarige. (2011019224/220)

Rijbewijs kwijt na wilde achtervolging Rijssen-Holten
Op 3 maart rond 02.00 uur wilden surveillerende agenten de bestuurder van een personenauto controleren. De man, naar later bleek een 41-jarige man uit Zutphen, reed over de Rijssenseweg in Holten. Toen de agenten het stopteken gaven ging de man er met hoge snelheid van door.

De politie achtervolgde de man met gebruik van optische- en geluidssignalen. De achtervolging ging onder andere over de A1 en A35, waarbij de man door slingerend rijden probeerde te voorkomen dat de politieauto hem zou inhalen. De man passeerde door grote risico's te nemen, een roadblok van de politie. Met assistentie van andere politie-eenheden kon de man uiteindelijk klemgereden worden op de Reggesingel in Rijssen.

Een bloedproef moet uitwijzen of en hoeveel de man heeft gedronken en of hij eventueel onder invloed van drugs was. Het rijbewijs van de Zutphenaar werd ingevorderd. De man werd voor nader onderzoek ingesloten. (2011019234)

16-jarige oplichter aangehouden Enschede
Op 2 maart, rond 17.45 uur, werd een 16-jarige jongen uit Enschede aangehouden in een winkel aan het HJ van Heekplein, als verdachte van oplichting.

Beveiligers van de winkel hadden gezien dat de jongen valse kortingstickers plakte op het prijskaartje van een kledingstuk. Hierna probeerde hij aan de kassa het kledingsstuk voor de veel lagere prijs af te rekenen. De kassiëre trapte hier niet in. De jongen werd overgedragen aan de politie. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (2011019107)

Getuigenoproep aanranding
Almelo
Op zondag 27 februari 2011 omstreeks 18.30 uur, is een 13-jarig meisje uit Almelo lastiggevallen door een man toen zij liep over de Molensteen in Almelo. Zij kwam vanuit de richting van de Leemslagenweg. De man heeft het meisje onzedelijk betast. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mogelijke getuigen.

Het signalement van de man:
. Blank
. 40 a 50 jaar
. 1,80 a 1,85 meter lang
. Normaal tot iel postuur
. Donker lang golvend haar tot net boven de schouders . Hij sprak erg onduidelijk
. De man droeg een hele lange zwarte jas en mogelijk een regenbroek onder de jas.

De politie verzoekt die mensen, die informatie hebben met betrekking tot dit incident zich te melden bij de politie Twente, afdeling Zeden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000. (2011018068)

Weer twee aanhoudingen in mishandelingzaak Hengelo
Naar aanleiding van een onderzoek zijn in de vroege van donderdag 3 maart weer twee verdachten aangehouden in de mishandelingzaak van 20 februari jl. Hierbij raakten twee 25-jarige Hengeloërs gewond. Eén van de slachtoffers is met een rood-witte straatpaal geslagen en hield daar een dubbele beenbreuk aan over. Eerder deze week zijn al twee verdachten aangehouden, zie onderstaand persbericht van 1 maart j.l.

Dankzij diverse getuigenverklaringen en camerabeelden zijn onder andere deze verdachten, twee Hengeloërs van 20 en 21 jaar, naar voren gekomen. De twee zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging c.q. poging doodslag en eveneens voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De politie verwacht binnenkort nog meer aanhoudingen te verrichten. (2011015712)

Persbericht dinsdag 1 maart 2011: Twee personen aangehouden in mishandelingzaak Hengelo Hengelo
Naar aanleiding van een onderzoek zijn dinsdagmorgen 1 maart twee personen aangehouden in de mishandelingzaak in Hengelo, van 20 februari jl. De twee zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging c.q. poging doodslag. Hierbij raakten twee 25-jarige Hengeloërs gewond. Eén van de slachtoffers is met een rood-witte straatpaal geslagen en hield daar een dubbele beenbreuk aan over.

Dankzij diverse getuigenverklaringen en camerabeelden zijn onder andere deze verdachten, een 21-jarige Hengeloër en een 20-jarige Hengelose, naar voren gekomen. Zij zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De politie sluit niet uit dat meerdere aanhoudingen zullen volgen.

Auto in botsing met fiets
Enschede
Een 27-jarige fietsster uit Hengelo is in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 maart aan de Bosweg gewond geraakt. Haar fiets werd aan de achterzijde aangetikt door een auto, waardoor zij op de grond viel. De auto, bestuurd door een 43-jarige man uit Hengelo, naderde van achteren. Bij het inhalen raakte de auto de fiets. De fietsster is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Zowel de automobilist als de fietsster had alcohol genuttigd. Van de fietsster is een bloedproef afgenomen. De uitslag van de automobilist was 0,74 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011019244)

Doorgereden na aanrijding; slachtoffer door brandweer bevrijd Enschede
Aan de kruising Wethouder Beverstraat / Zuiderval is woensdag 2 maart rond 23.15 uur een 19-jarige automobilist uit Enschede door de brandweer uit zijn auto bevrijd. Zijn auto werd aangereden door een achteropkomende auto, die niet is gestopt na de botsing. De 19-jarige en zijn 18-jarige passagiere uit Enschede stonden stil voor het verkeerslicht. Zij werden van achteren aangereden, waarna de veroorzaker van het ongeval is doorgereden. De brandweer heeft de 19-jarige uit de auto gehaald door het dak te verwijderen. Beide inzittenden zijn met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een getuige kon het kenteken van de doorrijder noteren. De politie is op zoek naar de bestuurder. (2011019223)

Rijbewijs kwijt
Denekamp
Van een 54-jarige vrouw uit Denekamp is woensdag 2 maart het rijbewijs ingevorderd omdat zij niet wilde meewerken aan politieonderzoek. De vrouw had met haar auto in de Brinkstraat tegen een plantenbak gereden. Omstanders hadden haar aangesproken en roken een alcohollucht. Zij belden de politie toen de vrouw wegreed. Politieagenten zochten haar thuis op en zagen de beschadigde auto op de oprit staan. De zoon en dochter van de vrouw reageerde agressief op de aanwezigheid van politie, maar de agenten konden hun protesten sussen. De vrouw voerde zowel de blaastest ter plaatse als de ademanalyse op het bureau meerdere malen fout uit en reageerde niet op vragen. Omdat zij ook een bloedonderzoek weigerde, is uiteindelijk proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs ingevorderd. (2011019162)

Gewonde fietsster na aanrijding met auto Hengelo
Aan de Reviusstraat heeft woensdag 2 maart een aanrijding plaatsgehad tussen een personenauto en een fiets, waarbij een 17-jarige fietsster gewond is geraakt. De automobilist, een 73-jarige man uit Hengelo, verleende geen voorrang. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De fietsster is door een ambulance met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Ook zijn haar fiets en mobiele telefoon beschadigd. (2011019172)

Auto-inbraken
In Wierden en Holten zijn deze week meerdere inbraken in auto's gepleegd. Wierden
In de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 maart is ingebroken in drie personenauto's die geparkeerd stonden op opritten van woningen aan de Scheermolen. Uit één van de auto's zijn geen goederen weggenomen. Bij de andere konden de dieven twee autoradio's met cd speler en een navigatiesysteem buitmaken. Ook bij een woning aan de nabijgelegen Schietspoel is ingebroken in twee auto's, waarbij geld is weggenomen. De bewoonster van de woning ernaast was rond 05.30 uur wakker geworden van geluiden onder de carport, maar heeft geen daders gezien. Holten
Aan de Eekhoornweg is dinsdag 1 maart tussen 13.00 en 13.30 uur ingebroken in een drietal personenauto's. Dit gebeurde bij de Canadese Begraafplaats. Het is nog niet bekend wat hier is weggenomen. (2011019216 / 2011018982 / 2011018976 / 2011019004 / 2011018989)


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

3 maart 2011
053-4555588

---- --