Ingezonden persbericht


JOVD hoopvol over uitslag verkiezingen

"Wel zorgen over prijs voor steun van SGP of 50plus"

Den Haag, 3 maart 2011 - De JOVD is hoopvol over de uitslag van de Provinciale Staten verkiezingen. Landelijk voorzitter Martijn Jonk: "Als je kijkt naar de vele pijnlijke maatregelen die het kabinet heeft aangekondigd is het resultaat van de verkiezingen goed te noemen. En hoewel de coalitie nog één zetel te kort komt in de huidige berekeningen, ben ik er van overtuigd dat zij het voor elkaar krijgen om in mei een meerderheid te vormen. Maar spannend is het zeker" Tegelijkertijd zijn de jonge liberalen wel bezorgd wanneer het aantal zetels blijft steken op 37. Jonk: "We moeten er niet aan denken dat we afhankelijk worden van die ene zetel van de SGP of Nagel's 50plus."

Het resultaat van de verkiezingen bewijst volgens de JOVD dat Nederlanders prima in staat zijn om over hun eigen schaduw heen te stappen. Martijn Jonk: "Gelukkig hebben de kiezers zich niet bang laten maken door de makkelijke retoriek van de linkse partijen. Het was voor de oppositie erg makkelijk om overal maar gewoon 'nee' tegen te zeggen. Er moet bezuinigd worden en dat doet pijn, maar uiteindelijk plukken we daar op de lange termijn allemaal de vruchten van."

De JOVD heeft vertrouwen dat het lukt om een meerderheid in de Eerste Kamer te krijgen. Jonk: "Er kan nog een hoop veranderen en een meerderheid ligt binnen handbereik. Tegelijkertijd zijn wij bang voor het scenario dat er één zetel te kort komt. "Als het kabinet de steun van de SGP of Nagel's 50plus moet verwerven ligt een pijnlijke prijs op de loer. Of dat nu is op het gebied van liberale verworvenheden of pensioenen, we moeten het voorkomen."

***Einde persbericht***




Ingezonden persbericht