Ingezonden persbericht

Auping als beste getest door Consumentenbond
Test bevestigt bevindingen wetenschappelijk onderzoek

Deventer, 3 maart 2011 -De boxsprings van de Nederlandse beddenfabrikant Auping zijn als beste getest door de Consumentenbond. De Consumentenbond testte bedden van elf fabrikanten op onder meer kwaliteit, duurzaamheid en ligcomfort. De uitslag bevestigt de uitkomsten van onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek.

Bij de test van de Consumentenbond, die wordt gepubliceerd in het april-nummer van de Consumentengids, behaalde de boxspring-combinatie van Auping met een 7,2 het hoogste eindcijfer. Het bed wordt door de onderzoekers omschreven als 'een prima allround boxspringcombinatie'. Volgens de Consumentenbond biedt de combinatie van Auping voldoende ondersteuning aan rug- en zijslapers. Die kwalificatie geldt voor zowel grote, zware personen als kleine, lichte personen. Verder merken de onderzoekers op dat de Auping-combinatie na zware testen opvallend weinig aan dikte heeft verloren. Ook is de hardheid nauwelijks veranderd. De ventilatiekracht van de Auping wordt onderstreept met de opmerking dat de boxspring vooral geschikt is voor mensen die het snel warm hebben in bed.

De Consumentenbond testte de meest verkochte combinatie van boxspringbodem, matras en eventueel topmatras van verschillende fabrikanten. De boxspring-combinaties werden beoordeeld op een reeks testaspecten zoals levensduur, lichaamsondersteuning, vochttransport (absorptie en afvoer van transpiratievocht) en veerkracht. De test is te vinden op http://www.consumentenbond.nl/test/woning-huishouden/slapen/boxspring-combinaties/extra2/nieuw-geteste-boxsprings/ (alleen voor leden van de Consumentenbond).

Wetenschappelijk onderzoek
De resultaten uit de test van de Consumentenbond bevestigen de recente bevindingen van onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek in opdracht van Auping. "Als Nederlands bedrijf hechten we veel waarde aan de kwaliteit van onze producten. We zijn blij dat het onderzoek van de Consumentenbond de kwaliteit van Auping bedden onderstreept," zegt Marjan Reitsma, Communicatiemanager bij Auping. "We laten regelmatig onafhankelijke kwaliteitstests uitvoeren door gerenommeerde instituten. Niet alleen op onze eigen bedden, maar ook op die van andere fabrikanten. Met name boxsprings zien er vaak hetzelfde uit, maar verschillen sterk in kwaliteit. Wij raden consumenten altijd aan om goed op enkele kwaliteitsaspecten te letten bij het kopen van een bed, zoals ventilatie en ondersteuning van nek en rug. Laat je niet verleiden door een mooie buitenkant, de echte kwaliteit zit van binnen."

Over Auping
Koninklijke Auping bv is het grootste zelfstandige Nederlandse beddenbedrijf met drie productielocaties in Nederland. Vanaf 2013 wordt vanuit een nieuwe vestiging in Deventer geproduceerd, waarbij de 'Cradle to Cradle' filosofie wordt toegepast. Er zijn vestigingen in diverse Europese landen. Auping begon in 1888 als smederij in Deventer. Met de spiraalbodem zette Johannes Auping meer dan 120 jaar geleden een nieuwe trend. Het bedrijf specialiseerde zich daarna in spiraalbedden. Later kwamen daar matrassen en boxsprings bij. Zo ontwikkelde Auping zich tot de slaapspecialist en marktleider in Nederland. Door voortdurend te investeren in innovatie en ontwerp is Auping altijd trendsettend geweest in slaapcomfort. Daarbij ligt de focus op drie kerneigenschappen: ondersteuning, drukverlaging en ventilatie.

Auping werkt samen met wetenschappers en gerenommeerde ontwerpers aan bedden met uitstekende ventilatie, ondersteuning en drukverlaging. Kennis van het slaapproces en van innovatieve materialen en technieken vormen de basis van het unieke Auping comfort. Het vakmanschap, de toewijding en ervaring van de medewerkers staan borg voor duurzame kwaliteit en een hoge servicegraad. Meer informatie staat op www.auping.nl.

Noot voor de redactie,