Gemeente Heerde



Persbericht

Datum:  3 maart 2011



Schaapskooi Renderklippen krijgt informatiecentrum

Bij de schaapskooi op de Renderklippen tussen Heerde en Epe is aannemer IJzerman op dit moment druk aan het bouwen. Er komt een informatiecentrum met een nieuw verblijf voor de herder en een uitkijktoren. Onder het pand loopt een pad naar de schaapskooi.

Bij het bijzondere ontwerp hebben de architecten van Vorm3 en Fons Harleman rekening gehouden met alle gebruikswensen. Daarbij moest het gebouw niet te groot worden en goed passen in het druk bezochte natuurgebied.

Opdrachtgever is de stichting Schaapskudde Epe/Heerde, die wordt ondersteund door de gemeenten Heerde en Epe en de provincie Gelderland. De totale kosten van het pand liggen rond de 130.000 euro, waarvan de provincie het grootste deel financiert. De ANWB betaalt mee aan de inrichting van het informatiecentrum, waar bezoekers straks geïnformeerd worden over de natuurgebieden De Dellen en de Renderklippen.

Nu de bouw snel vordert, ziet het ernaar uit dat het pand rond Pasen klaar is. Zodra het informatiecentrum is ingericht volgt een officiële opening.




Einde persbericht