Ingezonden persbericht


|                                    |                                    |
|PERSBERICHT                         |                                    |
3 maart 2011

Zorgformule Dolphin Suites al twee jaar succesvol

Op 3 maart 2011 viert hotel Dolphin Suites haar tweejarig bestaan. Het hotelmanagement kijkt met trots terug op de eerste twee jaren, waarin het succes werd bewezen van de hotelformule: een kleinschalig zorghotel met nadruk op de toerist met een speciale behoefte. Het hotel heeft sinds 2010 een gemiddelde bezetting van meer dan 80% en in dat jaar bestond de klandizie voor 74% uit toeristen met een zorgbehoefte. Ook 2011 ziet er veelbelovend uit, met een huidige bezetting van 85%.

Dolphin Suites is het eerste Caribische hotel dat volledig aangepaste accommodatie biedt aan toeristen met een zorgvraag. Het hotel biedt in totaal 21 accommodaties die volledig rolstoeltoegankelijk zijn en voorzien van alle noodzakelijke faciliteiten en hulpmiddelen voor personen met een speciale behoefte. Door een samenwerking met onder meer de Stichting van het Wit Gele Kruis Thuiszorg en Josef Cares Curacao, kunnen gasten naar wens beschikken over allerlei hulpmiddelen en diensten zoals kinderopvang, verpleging en een activiteitenprogramma op locatie. Het hotel kiest er bewust voor om zich niet alleen te richten op personen met een beperking. Door een smaakvolle en warme aankleding van alle ruimtes heeft Dolphin Suites de uitstraling van een boutique hotel in plaats van een zorginstelling. Een plek waar zowel mensen met als zonder een zorgbehoefte zich thuis voelen.

De gasten zijn voornamelijk afkomstig uit Nederland en Duitsland. Dit is mede het gevolg van samenwerkingen die Dolphin Suites heeft met diverse Europese reisorganisaties voor aangepaste individuele- en groepsreizen. Door de locatie, vlak bij twee belangrijke therapiecentra, bestaat bijna de helft van de hotelgasten uit families die naar het eiland komen voor dolfijntherapie in het nabijgelegen Curaçao Dolphin Therapy & Research Center of in het Brucker Biofeedback Center Curacao, dat in Dolphin Suites gehuisvest is.

De Brucker Biofeedback Methode is een nieuw revalidatietechniek op Curacao, bedoeld om de sturing van signalen tussen hersenen en lichaam te stimuleren. Het therapiecentrum heeft afgelopen jaar al meer dan vierhonderd lokale en buitenlandse patiënten met succes kunnen behandelen. Het Brucker Biofeedback Center zal tijdens de eerstvolgende gezondheidsbeurs op 12 en 13 maart in het WTC vertegenwoordigd zijn met een eigen stand. Bezoekers van deze stand kunnen, onder leiding van de hoofdtherapeut Matthias, meedoen aan oefensessies.

Uit de reacties van de hotelgasten blijkt dat zij vooral te spreken zijn over de persoonlijke aandacht en de mooie, maar ook praktisch inrichting van de kamers. Daarnaast is ook de ligging van het hotel, vlak bij een van de meest populaire stranden en uitgangsgebieden, een belangrijk pluspunt voor hotel Dolphin Suites.

Fotobijschrift

Brucker Biofeedback therapeut Matthias bekijkt met een patiëntje de feedback die via het scherm wordt gegeven op de bewegingen van het jongetje tijdens een spiertraining. Tijdens de Gezondheidsbeurs op 12 en 13 maart in het WTC kunnen geïnteresseerden in de stand (nr. 36) van het Brucker Biofeedback Center een oefensessie ondergaan.

EINDE BERICHT




Ingezonden persbericht