Gemeente Roermond

Centrum voor de Kunsten over naar Stichting ECI

Met de ondertekening van een raamovereenkomst tussen het Centrum voor de Kunsten (CK) en de Gemeente Roermond is een belangrijke stap gezet in de totstandkoming van de ECI Cultuurfabriek. De weg is vrijgemaakt voor de overgang van het CK naar de Stichting ECI.

De overeenkomst houdt in dat de activiteiten van het CK - het kunst- en cultuureducatie programma en het theater - zijn gewaarborgd en dat er zekerheid is voor het personeel (80 personen). Die vallen straks onder de Stichting ECI, die de ECI Cultuurfabriek onder haar hoede krijgt. Volgens plan opent de ECI Cultuurfabriek op 1 september 2012 haar deuren.

Voorafgaand aan deze stap hebben de Gemeente Roermond en de Stichting ECI op 23 februari j.l. een intentieovereenkomst gesloten met het Bonnefantenmuseum, die binnen de ECI Cultuurfabriek een ontmoetingsplaats creëert voor jonge kunst uit België, Duitsland en Nederland.

Naar de Stichting ECI zullen eveneens de activiteiten van het Filmhuis Roermond en de Azijnfabriek overgaan.

Voor het CK en de andere betrokken partijen staat vast dat de ECI Cultuurfabriek het cultuuraanbod in de gehele regio zal versterken, onder één organisatie en in een mooie omgeving.

De raamovereenkomst is ondertekend door burgemeester Henk van Beers, en namens het CK bestuursvoorzitter Piet Schoenmakers (rechts) en penningmeester Tjibbe Rozema. Daarbij aanwezig waren, staand v.l.n.r. Lieve Schmitz en Paul Ploum (gemeente Roermond), wethouder Wim Kemp, CK-directeur Matu Huijbregts en mr. Hein van der Bruggen.

Eerste publicatiedatum: 03-03-2011 Bijgewerkt: 03-03-2011