Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nationale Thuiswinkel Awards 2011: Beste Webwinkels van Nederland!

Prijzen Publieksprijzen Webwinkels XS uitgereikt
Nominaties Publieksprijzen XL en Vakprijzen bekend gemaakt

Ede, 3 maart 2011

De winnaars van de Publieksprijzen Webwinkels XS én de genomineerden voor de vak- en Publieksprijzen Webwinkels XL van de Nationale Thuiswinkel Awards 2011 zijn bekend! Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Fort Voordorp werden onder leiding van Annemarie van Gaal de Publieksprijzen Webwinkels XS uitgereikt en de genomineerden voor de Vakprijzen en Publieksprijzen Webwinkels XL bekend gemaakt.

In januari en februari konden consumenten hun favoriete webwinkel(s) nomineren en de deelnemende webwinkels beoordelen. Aan de hand van een vragenlijst met diverse criteria hebben consumenten rapportcijfers gegeven aan álle deelnemende webwinkels. Op basis van deze resultaten zijn de winnaars van de Publieksprijzen Webwinkels XS in Fort Voordorp uitgereikt door Annemarie van Gaal. In januari en februari werkten meer dan 300.000 consumenten mee aan het consumentenonderzoek uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau Q&A Research & Consultancy.

Publieksprijzen Webwinkels XS uitgereikt
De Publieksprijzen Webwinkels XS 2011 zijn uitgereikt in 18 categorieën. Webwinkels XS zijn webwinkels die jaarlijks tot drie miljoen euro omzetten. De lijst met alle winnaars van de Publieksprijzen Webwinkels XS zijn gepubliceerd op de website van de Stichting Nationale Thuiswinkel Awards, www.thuiswinkelawards.nl.

Winnaars Publieksprijzen Webwinkels XS: zie bijlage

Nominaties Webwinkels XL bekendgemaakt
Bij de Publieksprijzen Webwinkels XL zijn dit jaar 63 webwinkels genomineerd in 21 categorieën. Webwinkels XL zijn webwinkels met drie miljoen euro of meer omzet. Tijdens de feestelijke bijeenkomst in Fort Voordorp maakte de Stichting Nationale Thuiswinkel Awards de genomineerden bekend voor de Publieksprijzen Webwinkels XL. Consumenten kunnen tot 22 maart blijven stemmen op de genomineerden voor de Publieksprijzen XL.

Het totaal aantal uitgebrachte stemmen bepaalt voor 50 procent wie de Publieksprijzen Webwinkels XL in de wacht slepen. De rapportcijfers van het grootschalige consumentenonderzoek dat tegelijkertijd wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Q&A bepaalt voor de overige 50% wie de winnaars van de Publieksprijzen Webwinkels XL zullen zijn.

De lijst met alle genomineerde webwinkels zijn gepubliceerd op de website van de Stichting Nationale Thuiswinkel Awards, www.thuiswinkelawards.nl.

Genomineerden Publieksprijzen Webwinkels XL: zie bijlage

Nominaties Vakprijzen 2011 bekend gemaakt
De Stichting Nationale Thuiswinkel Awards heeft ook de nominaties voor de jaarlijkse vakprijzen bekend gemaakt. De vakjury, die uit vakgenoten en mediapartners bestaat, reikt dit jaar drie vakprijzen uit:
* Beste Webwinkel van Nederland

* Beste Mobiele Webwinkel

* Beste Starterende Webwinkel

Leden van de vakjury 2011: zie bijlage

Per vakprijs zijn er drie webwinkels genomineerd. De nominaties voor de vakprijzen 2011 zijn mede tot stand gekomen op basis van benchmark onderzoek van GfK Intomart en een expert review van Jungle Minds. De genomineerde webwinkels geven op 10 maart een presentatie aan de vakjury, die op basis daarvan beslist wie de winnaars van de vakprijzen 2011 zijn. De vakprijzen gaan naar bedrijven die zich in 2010 op een succesvolle, spraakmakende, creatieve en/of innovatieve wijze hebben gemanifesteerd.

Genomineerden Vakprijzen 2011: zie bijlage

De Nationale Thuiswinkel Awards 2011 worden ondersteund met campagnes via o.a. print en internet en met een special van De Telegraaf.

Gala Avond
De vakprijzen worden op donderdag 24 maart uitgereikt op het besloten gala van de Stichting Nationale Thuiswinkel Awards in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee.

Europese E-Commerce Awards
De Stichting Nationale Thuiswinkel Awards vaardigt de winnaar van de vakprijs Beste Webwinkel van Nederland af naar de eerste Europese E-Commerce Awards. Deze worden tijdens de Global E-Commerce Summit 2011 uitgereikt. De Global E-Commerce Summit wordt op 23-25 mei georganiseerd in Barcelona, waar de Europese E-commerce Awards op dinsdagavond 24 mei worden uitgereikt.

Europese E-Commerce Awards 2011 / Global E-Commerce Summit

Sponsors
Hoofdsponsors van de Nationale Thuiswinkel Awards 2011 zijn:
* De Telegraaf

* (sponsor van de vakprijs Beste Webwinkel van Nederland)
* DHL

* GfK Retail & Technology

* ING

* LaSer Nederland

* PaySquare

* PayPal

* Selektvracht

Co-sponsors van de Nationale Thuiswinkel Awards 2011 zijn:
* Buckaroo

* EMS Card

* Hybris Software

* iDEAL

* Intermax

* Marktplaats.nl

* Ogone


- EINDE PERSBERICHT -

STICHTING NATIONALE THUISWINKEL AWARDS

De Stichting Nationale Thuiswinkel Awards is een initiatief van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie, kortweg Thuiswinkel.org, de branchevereniging voor bedrijven die producten en/of diensten op afstand verkopen aan consumenten.

De Stichting is opgericht in juli 2001 met als doelstelling het organiseren én financieren van onafhankelijke verkiezingen voor de branche. In 2011 worden voor de tiende maal de Nationale Thuiswinkel Awards uitgereikt, dit keer op donderdagavond 24 maart, in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk aan Zee. Voorzitter van de stichting is Fons van Westerloo.

Met de uitreiking van de Awards beoogt de Stichting een positieve bijdrage te leveren aan het zelfbewustzijn van de branche, zowel bij bedrijven die verkopen op afstand aan consumenten als bij consumenten die kopen (gaan) op afstand.




Ingezonden persbericht