Ingezonden persbericht


Breda, 3 maart 2011

Verdachte in onderzoek overleden winkeldief Tilburg in vrijheid gesteld

De beveiliger die werd aangehouden om zijn rol en betrokkenheid bij de dood van een winkeldief in Tilburg is in vrijheid gesteld. Uit onderzoek is tot nu toe gebleken dat de man geen excessief geweld heeft gebruikt. Er zijn daarom geen gronden voor het openbaar ministerie Breda waarop de beveiliger langer vast gehouden kan worden. De beveiliger blijft wel verdachte in het onderzoek.

Op woensdagavond 2 maart startte de politie een onderzoek nadat een 21-jarige man uit Tilburg overleed. Hij werd verdacht van winkeldiefstal. De man werd onwel op de Spoorlaan toen hij was aangehouden door twee beveiligers van het NS-station. Die zaten de man kort na 20.00 uur achterna, nadat hij bij een kiosk in de stationshal een blikje bier zou hebben gestolen. Reanimatie van het slachtoffer mocht niet meer baten. De verdachte zou de Tilburger stevig hebben vastgepakt, in afwachting van de politie. De beveiliger werd aangehouden om zijn rol en betrokkenheid bij het incident te kunnen onderzoeken. Van de andere beveiliger is een getuigenverklaring opgenomen.

Uit de sectie op het stoffelijk overschot dat vandaag werd verricht blijkt dat de 21-jarige man zich ernstig heeft verslikt en daardoor is overleden. Onderzoek van o.a. de camerabeelden wijst ook uit dat de beveiliger geen excessief geweld heeft gebruikt. Hij is daarom op vrije voeten gesteld maar blijft verdachte. Verder onderzoek, waaronder toxicologische tests, zal definitief uitsluitsel over de doodsoorzaak moeten geven. De uitslag hiervan zal enkele weken op zich laten wachten.

Noot voor de redactie (