KOOP EEN JAN ROTHUIZEN VOOR €10


1000 DRAWINGS VERKOOPT 1000 TEKENINGEN VOOR HET GOEDE DOEL

AMSTERDAM, 20110228 -- Donderdag 3 maart 2011 is de dag van 1000 Drawings in Trouw, Amsterdam. 1000 kunstenaars exposeren en verkopen hun werk voor 10 euro in Trouw Amsterdam. Kopers van deze meesterwerken helpen hiermee kinderen in Zuid-Afrika aan een betere toekomst. Zonder criminaliteit. 1000 Drawings support dit jaar een project in de Bonnytoun-gevangenis in Zuid-Afrika, waar minderjarige gevangenen via stichting Young in Prison workshops en educatie krijgen. Zo kunnen zij, wanneer ze uit de gevangenis komen, een ander toekomstpad kiezen. Lees meer over Young in Prison op http://www.younginprison.nl

KUNST MET EEN GROTE K
Aan enthousiaste kunstenaars geen gebrek. Kunstacademies, creatieve broedplaatsen, maar ook grote namen (zoals Jan Rothuizen en Argibald) en andere initiatieven uit heel het land doen mee. 1000 Drawings geniet niet alleen landelijke bekendheid, ook ‘overseas’ wordt het project met open armen ontvangen. Diverse kunstenaars uit New York, San Francisco, Berlijn, Ierland en Thailand stuurden hun A5-werk al op naar Amsterdam. De meer dan 1000 Drawings worden op 3 maart geëxposeerd en verkocht voor €10 per stuk. Dat betekent dat er voor elke bezoeker op 3 maart wel wat wils te vinden is. Early birds hebben het meeste geluk, want wie het eerst komt, het eerst maalt.

MAESTRO, MUZIEK!
Dat kunst verder gaat dan alleen tekeningen, is geen geheim. Daarom is er tijdens 1000 Drawings in Trouw volop aandacht voor muziek & performances. De eclectische line-up bestaat uit o.a. gypsyband Zorita (ze sleepten de 2e plaats publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland in de wacht), DJ Dansor, DJ Rolan + Soultrotter (Breakdance), buikdanseressen, 10 Serial Songwriters & Storytellers, een Midnight Ceremony, Live Doodle Jam uitgevoerd door 2 groepen ‘street artists’ met heftige percussie & “Master of Ceremony” + een fashion bodypaint shoot van het jonge creatieve collectief The Eclectic Eleven.

TICKETINFO
Tickets voor 1000 Drawings zijn €10 en in de voorverkoop te koop via de website http://www.1000DrawingsAmsterdam.nl en de Free Record Shop. Elk ticket is goed voor 1 gratis drawing (=tekening) naar keuze. Extra tekeningen zijn te koop voor €10 per stuk. Last-minute tickets zijn tijdens de avond zelf ook (beperkt) verkrijgbaar aan de deur bij Trouw Amsterdam. Koop tickets in de voorverkoop voor snellere toegang tot de expositie.

MEER OVER 1000 DRAWINGS
http://www.facebook.com/1000DrawingsAmsterdam
http://www.1000DrawingsAmsterdam.nl





1000 Drawings