Ingezonden persbericht

Dit is een gezamenlijke openbare mededeling van Printing Holding B.V. ("Printing Holding") en Roto Smeets Group N.V. ("RSG") ingevolge artikel 4 van het Besluit openbare biedingen Wft. Deze mededeling en de daaraan gerelateerde documentatie houden geen openbaar bod in op de geplaatste en uitstaande gewone aandelen (de "RSG Aandelen") in het kapitaal van RSG of enig ander juridisch aanbod, verbintenis of overeenkomst, en deze creëren geen enige andere juridisch geldige of bindende verplichting voor Printing Holding of voor RSG met betrekking tot de RSG Aandelen. De distributie van deze mededeling kan in bepaalde jurisdicties wettelijk zijn beperkt. Personen in wiens bezit deze mededeling komt dienen zichzelf te laten informeren naar en rekening te houden met dergelijke beperkingen. Meer in het bijzonder is deze mededeling niet voor gehele of gedeeltelijke, directe of indirecte vrijgave, publicatie of distributie, in of naar de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Australië of Japan.

Printing Holding besluit bieding op Roto Smeets Group niet door te zetten

Op 21 februari jl. heeft Printing Holding medegedeeld kennis te hebben genomen van de op 18 februari 2011 gepubliceerde derde kwartaalcijfers over 2010 van RSG. Die kwartaalcijfers wijken materieel af van de verwachtingen van Printing Holding ten tijde van het aangaan van het merger protocol.

Als gevolg van deze wijziging in de omstandigheden hebben grootaandeelhouders aan Printing Holding te kennen gegeven hun 'irrevocables' niet te willen verlengen. In het licht van de tegenvallende kwartaalcijfers van RSG zou het uitbrengen van een bod zonder benedenwaartse aanpassing van de biedprijs in contanten naar hun oordeel immers nadelig zijn voor hun beoogde herinvestering in RSG na afloop van het voorgenomen bod.

Printing Holding heeft overleg gevoerd met RSG om tot een aanpassing van de prijs en voorwaarden van het voorgenomen bod te komen. Dit overleg heeft niet geleid tot overeenstemming met RSG. Printing Holding heeft niet de wens een openbaar bod uit te brengen, waarover geen overeenstemming is bereikt met RSG. Printing Holding heeft dan ook besloten het voorgenomen openbaar bod op RSG niet uit te brengen.

Riva Investments B.V., de enige aandeelhouder van Printing Holding, blijft een gecommitteerde aandeelhouder van RSG. In die hoedanigheid spreekt zij haar vertrouwen uit in de nieuwe koers die inmiddels door de fungerend CEO is ingezet en onder wiens leiding een aantal interne verbeteringstrajecten in gang is gezet. Tevens ondersteunt zij het voornemen om tot een vereenvoudigd bestuursmodel te komen waarbij verantwoordelijkheden en bevoegdheden dieper in de organisatie worden ingebed. Door deze maatregelen wordt de kostenstructuur meer in lijn gebracht met de huidige omvang van de activiteiten.

De Raad van Commissarissen van RSG die voordat een mogelijk bod op de aandelen RSG in 2010 aan de orde kwam, voornemens was drs. J. Rijper voor te dragen voor benoeming als lid van de Raad van Commissarissen van RSG en hangende het overleg over het bod besloten had uitvoering van dat voornemen uit te stellen tot na afwikkeling van het bod, zal de heer Rijper thans voordragen voor benoeming op de eerstvolgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Amsterdam/Deventer, 3 maart 2011

Over Riva Investments / Printing Holding
Riva Investments B.V. is een professioneel investeringsvehikel dat zich richt op investeringen voor de lange termijn. Riva is reeds ongeveer tien jaar aandeelhouder van RSG. Printing Holding is als vennootschap opgericht t.b.v. het voorgenomen bod op Roto Smeets Group.

Over RSG
Roto Smeets Group N.V. is opgenomen in de notering van NYSE Euronext Amsterdam.
Roto Smeets Group is een organisatie van dienstverlenende ondernemingen die de communicatie-uitingen van haar opdrachtgevers - met toegevoegde waarde - omzet in gedrukte en multimediale producties. Deze ondernemingen zijn ondergebracht in twee business lines: Print Productions gericht op het efficiënt vervaardigen van full service rotatiedrukwerk en Marketing Communications gericht op het optimaal faciliteren van het 'eigen communicatiekanaal' van opdrachtgevers door middel van effectieve, cross-media communicatieconcepten.