RTL Group

'X FACTOR'-talenten worden sterren tijdens X Campus

Gemiddeld zagen bijna anderhalf miljoen kijkers de X FACTOR-audities in de Heineken Music Hall, waarbij de eerste talenten met star potential al kwamen bovendrijven. Vrijdag 4 maart gaat voor hen de volgende fase van de RTL 4-talentenjacht van start: de X Campus (5 afleveringen). Vallen na de eerste kennismaking personen of groepen alsnog door de mand, of weten ze juist opnieuw een verpletterende indruk te maken op juryleden Gordon, Angela Groothuizen, Eric van Tijn en Stacey Rookhuizen? De presentatie is uiteraard in handen van Wendy van Dijk en Martijn Krabbé.

Ver weg van familie en vrienden moeten de kandidaten en groepen zich opnieuw bewijzen en alle twijfel wegnemen. In de eerste aflevering van de X Campus draait alles om de chorusline, waarna de juryleden bepalen wie wel eens de x factor zou kunnen hebben en wie naar huis mag.

In de daaropvolgende afleveringen vinden opnieuw selecties plaats maar trekken Gordon, Angela, Eric en Stacey ook alles uit de kast om hun protegees naar een nog hoger niveau te krijgen. Hierin worden ze bijgestaan door collegas uit de muziekindustrie: Angela vindt steun bij zangeres Berget Lewis, Eric krijgt hulp van muziekproducent en partner Jochem Fluitsma, Stacey wordt vergezeld door musicalster en Idols
1-winnaar Jamai en Gordon heeft zangeres Glennis Grace uitgenodigd als klankbord.

Daarnaast krijgen de kandidaten ook workshops van professionals uit de muziekwereld. Ze krijgen een pittige mediatraining van Radio 538 DJ Ruud de Wild, een workshop van de Engelse zangeres Eliza Doolittle, ze ontvangen zangtips van de leadzanger van de Britse band Scouting for Girls, Roy Stride, en de Amerikaanse danser en choreograaf Dan Karaty geeft een workshop performance en presentatie op het podium.

Als afsluiting van de X Campus vindt het familieconcert plaats. Tijdens dit spannende optreden voor familie en vrienden zal blijken welke kandidaten van hun juryleden mee mogen naar de liveshows die op vrijdag 8 april van start gaan: wie zijn straks de sterren van X FACTOR?

Voor een indruk van de X Campus en de kandidaten: xfactor.nl.

Uitzending: RTL 4, elke vrijdag vanaf 20.30 uur.
---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met RTL Nederland, Jaap Paulsen, via tel: 035 - 6718879 of email jaap.paulsen@rtl.nl.