CNV Vakmensen


CNV: De beste werkgelegenheids- en pensioenafspraken!

04 maart 2011
In de pers en op TV is de afgelopen dagen regelmatig aandacht voor de uitwerking van de pensioenafspraken en ouderenparticipatie-afspraken, zoals die op 4 juni 2010 door sociale partners en de overheid tot stand zijn gekomen. "Die aandacht is niet volledig en zeker niet altijd betrouwbaar", aldus Jaap Smit, voorzitter van de CNV Vakcentrale.

"En de pensioenuitwerking is voor ons pas een akkoord als alle partijen het eens zijn over een akkoord. En dat is nu nog véél te vroeg in het proces", zo zegt Jaap Jongejan, pensioenonderhandelaar namens de CNV Vakcentrale.
De partijen zijn nog aan het onderhandelen. Dat gebeurt binnenskamers en met elkaar. Als er nieuws is over een onderhandelingsresultaat brengen we dat natuurlijk zo snel mogelijk naar de leden. Die krijgen dan eerst nog de kans om daarover hun oordeel te vellen. En pas als dat is gebeurd is er sprake van een pensioenuitwerkingsakkoord en niet eerder.

Jaap Smit: "Voor nu zet het CNV alles op alles voor een goed totaalpakket van de beste werkgelegenheidsafspraken en de beste afspraken voor uw pensioen! Ik vind dat er snel duidelijkheid moet zijn over uw pensioen. En vind dat we dit voorjaar nog goede afspraken moeten maken over een toekomstbestendig pensioenstelsel. Dit is een uitermate zorgvuldig proces waarin onze onderhandelaar Jaap Jongejan uiterst zorgvuldig opereert. Als er meer nieuws is, hoort u meer."
---