Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Breda

Breda, 04-03-2011

Politie onderzoekt overval op woning

BREDA - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een overval op een woning die vannacht plaats gevonden heeft in de Spuistraat. Niemand raakte daarbij gewond. De daders gingen er met de auto van de bewoner vandoor.

De politie ontving vannacht de melding van een gewapende overval op een woning. Diverse opvallende en onopvallende politievoertuigen spoedden zich richting het pand. De daders zouden vertrokken zijn met de auto van de slachtoffers. Tijdens de zoektocht troffen agenten het voertuig geparkeerd aan in de omgeving van de Julianalaan.

De 27-jarige bewoner vertelde rond 03.45 uur door het geblaf van zijn hond te zijn gewekt. Beneden in de woning kwam hij oog in oog te staan met twee personen. Beiden droegen bivakmutsen. Onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp eisten ze goederen. Het tweetal verliet vervolgens de woning met onder meer de autosleutels. Buiten stapten ze in de auto van de bewoner en reden weg.

Naast een uitgebreid technisch onderzoek stelden agenten een
buurtonderzoek in. Daaruit bleek onder andere dat kort na middernacht een bewoonster van een andere woning in dezelfde straat gewekt werd door een blaffende hond. Nadat ze de verlichting had ingeschakeld zag ze een onbekende via de achterzijde van haar woning wegvluchten.

Snelheidsduivel levert rijbewijs in

BREDA - De politie heeft vanmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige automobilist uit Breda. Surveillerende agenten volgden rond01.15 uur een auto die bestuurd werd door de Bredanaar. Op de Haagweg (30 km-zone) liep de auto uit op de agenten terwijl zij ruim 100 kilometer op de meter klokte. Hierop hem een stopteken gegeven waaraan hij voldeed. De man is aangehouden.

Brand in schuur mogelijk aangestoken

WERNHOUT - De politie onderzoekt de mogelijkheid of er sprake is van brandstichting in een uitgebrande schuur aan de Bloemstraat. Rond 23.45 uur ontvingen brandweer en politie de melding van een uitslaande brand. Ter plaatse bleek het om een leegstaande schuur te gaan. Nadat de brandweer het vuur brandmeester was, stelden zij een eerste onderzoek in wat mogelijke brandstichting uitwijst. Er raakte bij de brand niemand gewond.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 04-03-2011 10:42 | © Regio Midden en West Brabant |