Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 12.40 uur

Utrecht, 04-03-2011

Teveel gedronken

ZEIST- De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 02.20 uur aan de Stationslaan een 20-jarige snorfietser uit Zeist aan omdat hij met teveel alcohol op zijn snorfiets reed. Twee uur later werd dezelfde man aangehouden omdat hij zijn weg weer was vervolgd op zijn snorfiets.

De politie zag de 20-jarige man rijden op zijn snorfiets vanaf een horecagelegenheid. In de Stationslaan stopte hij en begon tegen een boom te plassen. Agenten hielden hem staande en lieten hem blazen, daar kwam uit dat hij teveel had gedronken. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 500 ug/l. Het rijbewijs van deze beginnend bestuurder werd ingevorderd. Omstreeks 04.15 uur zagen agenten hem weer op zijn snorfiets stappen aan de Stationslaan. Agenten hielden hem wederom aan en bij de tweede ademanalyse op het bureau blies hij 370 ug/l. Zijn snorfiets werd in beslag genomen. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt voor het tot twee keer toe rijden onder invloed, rijden met een ingevorderd rijbewijs en rijden tijdens een rijverbod.

Drie verdachten op heterdaad aangehouden poging woninginbraak

ZEIST- De Politie hield donderdagavond drie verdachten op heterdaad aan nadat zij een poging deden om bij een woning aan de Schubertlaan in te breken.

Omsteeks 19.50 uur kreeg de politie van een melder door dat deze drie jongens in de tuin van een woning zag die daar niet thuishoorden. Nadat de melder ophing, vluchtten de verdachten. Agenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in en hielden kort daarna drie mannen aan die aan de opgegeven signalementen voldeden. Het gaat om een 31-jarige man uit Boekarest, een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 32-jarige man uit Utrecht. Een van de verdachten verzette zich tijdens zijn aanhouding en trapte een van de agenten. Een van de agenten moest daarop gepast geweld gebruiken om de verdachte onder controle te krijgen.

De politie doet verder onderzoek in de zaak.

Bejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc politie zoekt getuigen

MAARTENSDIJK- De politie kreeg donderdagavond een melding van een 83-jarige vrouw uit Maartensdijk dat zij die avond slachtoffer was geworden van een babbeltruc.

De vrouw gaf aan dat er omstreeks 20.00 uur twee dames bij haar aan de deur kwamen die haar namens hun oma een cake kwamen aanbieden. De vrouw liet de dames binnen en hield hun continu in de gaten. Desondanks bleek toch dat haar bankpas en een goudkleurig horloge waren verdwenen toen de dames na 20 minuten weer weg waren.

Een van de dames heeft zwart haar tot haar schouders en is tussen de 20 en 22 jaar oud, ongeveer 1.65 m. Zij droeg een donker jack met bontkraag en bontmouwen en een donkere broek. De ander dame heeft zwart haar dat om haar gezicht heen viel, is rond de 17 of 18 jaar oud, iets kleiner dan de andere dame, ongeveer 1.60 m en droeg ook een donker jack en een donkere broek. Beide dames hebben een licht getinte huidskleur.

De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt hun te bellen met de politie van het district Binnensticht op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding
DE BILT- De politie hield donderdagavond een man aan die een aanrijding had veroorzaakt nadat hij teveel had gedronken.

Donderdagmiddag omstreeks 18.10 uur werden agenten gestuurd naar een aanrijding op de Biltse Rading tussen twee autos met enkel materiële schade. Onderweg zagen zij op de Groenekanseweg een van de betrokken voertuigen rijden, waarvan de bestuurder er direct na het uitwisselen van de nodige gegevens vandoor was gegaan. Mogelijk had deze bestuurder teveel gedronken.

Op de planetenbaan stapte de bestuurder uit, hij gaf direct aan geen rijbewijs te hebben. Agenten lieten hem blazen. Hieruit bleek dat hij inderdaad teveel had gedronken. Bij een ademanalyse op het bureau blies de man 1.025 ug/l. Tegen de 42-jarige bestuurder uit Maarssen werd procesverbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. Tevens kreeg de man een bekeuring omdat zijn kenteken was geschorst en ten gevolge daarvan werd lieten de agenten zijn auto wegslepen.

Verkeersongeval met letsel
ZEIST- Op de Waterigeweg vond donderdagmiddag omstreeks 13.45 uur een aanrijding plaats tussen een fietsster en een bromfiets. De 30-jarige bromfietsster liep hierdoor licht letsel op in haar gezicht. De 76-jarige fietsster uit Zeist werd met heupklachten naar het ziekenhuis vervoerd voor verder onderzoek. De aanrijding ontstond vermoedelijk doordat de fietsster naar links uitgeweken waar de bromfietsster niet op had gerekend.