Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 04-03-2011

Vrouw (38) opgepakt na wangedrag in gemeentehuis

ROOSENDAAL: Een 38-jarige vrouw uit Roosendaal werd door de politie gearresteerd wegens lokaal vredebreuk. De vrouw weigerde vrijdagochtend 4 maart 2011 het Roosendaalse gemeentehuis aan het Stadserf te verlaten nadat ze zich had misdragen.

De vrouw had zonder toestemming plaats genomen achter de balie van het gemeentehuis. Ze deed dat omdat ze de wethouder wilde spreken. De afspraak tussen hem en de vrouw stond later in de middag ingepland. De vrouw wilde hem echter meteen spreken. Om haar eis kracht bij te zetten nam ze plaats in achter de balie van de receptie. Het gemeentepersoneel verzocht haar diverse keren om weg te gaan en het gemeentehuis te verlaten. Bemiddeling door gewaarschuwde agenten bood geen soelaas. Ondanks alle waarschuwingen liet de vrouw het op haar arrestatie aankomen. In het politiebureau is proces-verbaal tegen haar opgemaakt wegens lokaal vredebreuk.

Verkeersgevaarlijk rijgedrag: politie neemt rijbewijs af

OUDENBOSCH: Een 22-jarige automobilist uit Oudenbosch moest
donderdagmiddag 3 maart 2011 zijn rijbewijs inleveren bij de politie. De 'beginnende bestuurder' reed op de Hoevenseweg achter een korte file achter een landbouwvoertuig. De 22-jarige automobilist besloot de stoet in te halen en veroorzaakte daarbij bijna een frontale aanrijding met een tegenligger. Los van het gevaar dat hij veroorzaakte, overschreed hij de door getrokken streep en maakte gebruik van het witte
verdrijvingsvlak om zijn manoeuvre uit te voeren.
Naast een proces-verbaal volgde er ook de invordering van zijn rijbewijs. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Smeulende sigaret zorgt voor rookontwikkeling

BERGEN OP ZOOM: De hulpverleningsdiensten werden vrijdagmorgen 4 maart 2011 gewaarschuwd voor een binnenbrand aan de Wierlaan. Ter plaatse bleek het hele huis onder de rook te staan. De bewoonster had die ochtend een sigaretje gerookt en was daarna terug naar bed was gegaan. Vermoedelijk is de sigaret niet goed uit geweest en is in de stoel gevallen. Hierdoor is de brand in de keuken ontstaan. Door vermoedelijk zuurstof gebrek is heeft de brand zich niet geheel kunnen ontwikkelen. Wel was er een grote rookontwikkeling geweest in de woning. Brandweer en GGD zijn ter plaatse geweest. De 68-jarige vrouw is voor medisch onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.
Voor de gedupeerden is Stichting Salvage ingeschakeld. Salvage treedt op namens de gezamenlijke brandverzekeraars en verzorgt de eerst opvang van betrokken en neemt schadebeperkende maatregelen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 04-03-2011 15:04 | © Regio Midden en West Brabant |