Ingezonden persbericht


Rotterdam, 4 maart 2011

Minister-President Houngbo van Togo lovend over Mercy Ships

Rotterdam | 4 maart 2011 - Tijdens een bezoek aan Den Haag sprak Minister-President S.E.M. Gilbert Fossoun Houngbo van Togo lovende woorden over Mercy Ships. Gedurende 2010 was hospitaalschip Africa Mercy actief in Togo waar duizenden operaties werden verricht. Dhr. Houngbo bezocht toen het schip, kreeg een rondleiding en woonde een operatie bij. Samen met 6 ministers en diverse zakelijke leiders uit Togo, was hij gisteren in Den Haag op een missie om de zakelijke relaties met Nederland te versterken. Na een gesprek met Premier Mark Rutte sprak dhr. Houngbo zakelijke leiders uit Nederland toe. Hij vertelde dhr. Arjen van der Wolf, directeur van Mercy Ships Holland: "Ik ben enorm onder de indruk van het werk van Mercy Ships in Togo. Tijdens een bezoek aan de Africa Mercy zag ik het werk in volle gang. Ook nu nog wordt er in Togo veel over Mercy Ships gesproken. Hartelijk dank voor jullie belangrijke werk in mijn land".

De Africa Mercy is dit jaar in Sierra Leone aan het werk en met de focus op West-Afrika zal er in de toekomst zeker weer een bezoek aan Togo op het programma komen.

Mercy Ships
Mercy Ships is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie met hospitaalschip Africa Mercy. Mercy Ships is sinds 1978 actief in het verlenen van medische en tandheelkundige hulp, het doen van (land)bouwprojecten en het geven van training in gezondheidskunde en landbouw. Mercy Ships brengt hoop en genezing naar de vergeten armen en biedt hulp aan alle mensen ongeacht ras, geslacht of religie. Voor meer informatie kunt u kijken op www.mercyships.nl.

Noot voor redactie,